hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evde mutfakta tüp patladı: 3 yaralı

    Evde mutfakta tüp patladı: 3 yaralı
    expand

    Evde mutfakta tüp patladı: 3 yaralı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metin KARAKUŞ / BABAESKİ (Kırklareli), (DHA)- KIRKLARELİ'nin Babaeski ilçesine bağlı Pancarköy'de, bir evin mutfağında meydana gelen tüp patlaması sonucu 1'i ağır 3 kişi yaralandı. Olayda vücudunun yüzde 60'lık bölümünde yanıklar oluşan Nazmiye Tanyoldaş (86), tedavisi için İstanbul Avcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi.

    Babaeski ilçesine bağalı Pancarköy'de, kardeşleri İsmet Tanyoldaş (75) ve Nezihe Tanyoldaş (78) ile yaşayan Nazmiye Tanyoldaş,evinin mutfağında çorba pişirmek istedi. Tanyoldaş bu sırada mutfak tüpünden sızan gazı fark etmezken bir süre sonra patlama meydana geldi. Patlamada, talihsiz kadın ağır yaralanırken, kardeşleri İsmet ve Nezihe Tanyoldaş ise patlamayı hafif yaralarla atlattı. Patlama sonucu çıkan yangına ise ilk müdahaleyi yeğenler Erman Tanyoldaş yaparken olay yerine çok sayıda İtfaiye ekibi sevk edildi.

    Babaeski Belediye İtfaiyesi’nin gelmesi ile birlikte yangın kontrol altına alınarak, kısa sürede söndürüldü. Patlama anında vücudunun yüzde 60’lık bölümünde yanıklar oluşan Nazmiye Tanyoldaş, Babaeski Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardında, yanık ünitesi bulunan İstanbul, Avcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. İsmet Tanyoldaş ve ablası Nezihe Tanyoldaş’ın, tedavileri ise ayakta yapıldı.

    'HİÇ KOKU ALMADIK'

    Yaralılardan İsmet Tanyoldaş, “Mutfaktaki ocağımızın tüpü bitmişti, yeni tüp siparişi verdik ve gelen tüpü ben taktım. Ablam Nazmiye Tanyoldaş mutfakta ocağın başında çorba pişiriyordu. Ne olduğunu anlamadık alev topu gibi bir patlama oldu. Tüpün dedantörünü iyice kontrol etmiştim içeriye nasıl gaz sızmış anlamadık, çünkü sızan gaz insanı rahatsız eder kokusu olur ama biz hiç koku almadık" dedi.

    Öte yandan Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow