hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli'de gönüllü gençler 'siperlikli maske' üretiyor

    Kırklarelide gönüllü gençler siperlikli maske üretiyor
    expand

    Kırklareli'de gönüllü gençler 'siperlikli maske' üretiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Metin KARAKUŞ / KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ ve Babaeski ilçesi Gençlik Merkezi'nde görevli gençlik gönüllüleri, koronavirüs salgınında sağlık çalışanlarına destek olmak için günde 500 adet 'siperlikli maske' üretimine başladı.

    Dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye'de de ölümlere neden olan yeni tip koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında Kırklareli ve Babaeski Gençlik Merkezi'nde görevli gençler siperlikli maske üretmeye başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın malzeme desteği sağladığı gönüllü gençler,  günde 500 maske üreterek sağlık çalışanlarına destek olmayı hedefliyor. Gönüllüler, ürettikleri maskeleri il merkez ve ilçelerde görevli sağlık personellerine, Vefa Sosyal Destek Grubu aracılığıyla dağıtıyor.

    “GÜNDE 500 MASKE ÜRETİLİYOR”

    Babaeski Gençlik Merkezi Müdürü Erhan Öztürk, gençlerin tamamen gönüllülük esasına göre çalıştıklarını ifade ederek, "Günde ortalama 500 adet siperlik maske üreten gençlik liderleri, kendi aralarında görev bölümü yaparak sosyal mesafeyi korunması şartıyla gerekli tüm önlemleri alarak işe başlıyorlar. Kimisi yüz koruyucu siperliğin maske plastik aksanını yaparken, kimileri de birleştirme işlemi yapıyor" dedi.

    Türkiye'nin geleceği ve milletin sağlığının her şeyden daha önemli olduğunu söyleyen Öztürk, sağlık çalışanlarına destek olmak için devam eden çalışmada şu ana kadar 2 bin 500 maske üretildiğini belirtti. Öztürk, maskelerin Kırklareli merkez ile Demirköy, Pınarhisar ve Babaeski ilçelerinde sağlık çalışanlarımıza ve vefa sosyal guruplarında görevli personellere teslim edildiğini belirtti. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow