hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Öğrenci servis şoförlerine 'koronavirüs tedbirleri' eğitimi

    Öğrenci servis şoförlerine koronavirüs tedbirleri eğitimi
    expand

    Öğrenci servis şoförlerine 'koronavirüs tedbirleri' eğitimi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    Metin KARAKUŞ/BABAESKİ (Kırklareli),(DHA) - KIRKLARELİ'nin Babaeski İlçesi'nde, öğrenci servis sürücülerine, yüz yüze eğitim metodu ile başlayan yeni eğitim öğretim döneminin koronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirlerle ilgili eğitim verildi.

    Belediye Sarayı Tansa Düğün Salonu'nda verilen eğitime, İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden uzman ekipleri ile öğrenci servis sürücüleri kooperatiflerinin üyeleri katıldı. Ekipler, yüz yüze eğitim başlaması nedeniyle sürücülere, okul servis araçları hizmet yönetmeliği, servis araçlarının denetiminde aranacak şartlar, servis sürücülerinin görünümleri, sürücülerinin davranış ve sorumlulukları, servis araçları ile ilgili genel kurallar, uyulması gereken hız kuralları, araç içerisinde öğrencilerin emniyet kemeri takmalarının dikkat edilmesi konularında eğitim verildi.

    Ayrıca, öğrenci taşımacılığı yapan şoförlere, tüm dünyada ve ülkemizde etkisini gösteren koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında öncelikli olarak yüz yüze eğitim metodu ile başlayan yeni eğitim öğretim döneminin koronavirüs salgınına karşı içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat sürecinin temel prensipleri olan temizlik, maske kullanımı ve sosyal mesafe kurallarına uyma ile ilgili olarak da Babaeski İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlisi Dr. Ayşe Naz Mutlu tarafından eğitim verildi.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow