hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eski hakemler anılarını anlattı

    Eski hakemler anılarını anlattı
    expand

    Eski hakemler anılarını anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Metin KARAKUŞ/KIRKLARELİ,(DHA)- KIRKLARELİ'nde düzenlenen Türk Hakemliği'nin Geçmişi konulu panele katılan eski ünlü hakemler Hilmi Ok, Ertuğrul Dilek ve Talat Tokat, anılarını anlattı.

    Kırklareli İl Hakem Kurulu ile Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) tarafından düzenlenen Türk Hakemliği'nin Geçmişi' konulu panele, ülkenin ünlü eski hakemleri Hilmi Ok(86), Ertuğrul Dilek(84), Talat Tokat(82), konuşmacı olarak katıldı. Duayen hakemlerin panelini TFFHGD'nin Kırklareli Şube Başkanı eski MHK üyesi Ahmet Erdoğan, Edirne Şube Başkanı Bilal turan, eski hakemler Hüsamettin Çelik, Ülkü Tırpancı, Hasan Başdemir de izledi.

    Panel, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, terör saldırılarında şehit olan güvenlik görevlileri için 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmas ile başladı. Panelin açılış konuşmasını yapan Kırklareli İl Hakem Kurulu Başkanı Haluk Demireli, "Bizleri kırmayıp İlimize gelen, ülkemiz hakemlik tarihine adını altın harflerle yazdıran MHK'da görev yapmış, FİFA kokartlı, Türk futbol hakemliğinin efsane üç duayen ismi konuk etmekten büyük bir onur ve gurur duyuyoruz" dedi.

    Eski MHK Üyesi Ahmet Erdoğan, yeni hakem ve gözlemcilere seslenerek, "Yeni hakem ve gözlemcilere, sizler çok şanslısınız, çünkü bir dönem Türk hakemliğine büyük hizmetleri geçen çok değerli üç hocamız şuan bizimle birliktedir. Bu akşam sayın Hilmi Ok hocamız, sayın Ertuğrul Dilek ve sayın Talat Tokat hocamız sizlere futbol hakemlik yıllarında yaşadıkları, anıları, tecrübe ve deneyimlerini anlatacaklar. Değerli hakem ve gözlemci arkadaşlarım sizlerden ricam onları iyi dinlemeniz ve söylediklerini not almanızdır. Çünkü Haluk hocamızın da dediği gibi ülkemiz hakemlik tarihine adını altın harflerle yazdıran ve MHK'da görev yapmış, FİFA kokartlı, Türk futbol hakemliğinin bu çok değerli üç efsane ismi kolay kolay bir araya gelmez" dedi.

    Eski hakemler Hilmi Ok, Ertuğrul Dilek ve Talat Tokat, daha sonra anılarını anlatırken, soruları da yanıtladı. Panel sonunda aski hakemlere plaketler verildi.

    Eski hakemler daha sonra  Vali Osman Bilgin, Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Kırklareli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşcu'yu, ziyaret etti.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow