hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırklareli’nde ‘reflektörsüz römork kalmasın’ kampanyası

    Kırklareli’nde ‘reflektörsüz römork kalmasın’ kampanyası
    expand

    Kırklareli’nde ‘reflektörsüz römork kalmasın’ kampanyası

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Uğur AKAGÜNDÜZ/KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ'de jandarma ekipleri tarafından trafikte traktör kaynaklı kazaların önlenmesi amacıyla çiftçiler için ‘Reflektörsüz Römork Kalmasın’ kampanyası düzenlendi.

    Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı tarfik ekipleri,  geniş tarım arazileri bulunan kentte traktörlerin yaygın olarak kullanılması nedeniyle ‘Reflektörsüz Römork Kalmasın’ kampanyası düzenledi. Trafik güvenliğinin sağlanabilmesi, trafik kazalarının önlenmesi ve çiftçilerin cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalmaması amacıyla düzenlenen kampanyada ekipler, traktör sürücülerini bilgilendirdi.

    Ekipler, kampanya kapsamında çiftçilere traktörlerde flaşörlü, yanıp sönen sarı ışıklı ve dönerli uyarı lambası bulundurmaları, traktör römorklarında 2 adet arka işaret levhası (reflektör) bulundurmaları, traktörlerde ve donanımı olan römorklarda kuyruk ışıklarını çalışır vaziyette bulundurmaları, traktöre en fazla 1 adet römork takmaları ve yük üzerinde yolcu taşımamaları, römorklara yola dökülecek ve diğer insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye sokacak şekilde yükleme yapmamaları, şehirlerarası karayollarını geçiş amaçlı kullanmaları ve sürekli bu yolları işgal etmemeleri, dar yollarda ve kontrolsüz kavşaklarda diğer motorlu araçlara geçiş hakkını vermeleri konuları ile birlikte genel trafik kuralları hakkında da bilgilendirmeler yapıldı. (DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow