hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Depremzedeler Lüleburgaz’da yurda yerleştiriliyor

    Depremzedeler Lüleburgaz’da yurda yerleştiriliyor
    expand

    Depremzedeler Lüleburgaz’da yurda yerleştiriliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)- KAHRAMANMARAŞ merkezli depremde evleri yıkılan depremzelerden bazıları Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine getirilerek, yurtlara yerleştirilmeye başlandı.

    Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen iki büyük depremde evleri yıkılan depremzeler, Türkiye'nin dört bir yanında konaklayacakları bölgelere götürülüyor. Hatay'da evleri yıkılan 5 kişilik Suriyeli aile ile Adana’dan bir aile Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı Mehmet Eşref Efendi Erkek Öğrenci Yurdu’na yerleştirildi. Hatay’da evlerinin yıkılması üzerine Lüleburgaz’a gönderilen Suriyeli 5 kişilik aileyi Lüleburgaz’da Mehmet Eşref Efendi Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Serkan Sarıyıldız, Kızılay görevlileri ve yurt personeli karşıladı. Yurda yerleştirilenler arasında baba Ahmet Abdülkadir, anne Rabia Abdülkadir ve çocukları Recep, Rimas ve Muhammed Abdülkadir yer aldı.

    Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce ve eşi Mina Yüce de yurda yerleştirilen aileleri ziyaret etti. Devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu söyleyen Yüce, yardım çalışmalarının da hız kesmeden sürdüğünü belirtti. Yüce, Lüleburgaz’a getirilecek depremzedelere KYK’ya bağlı yurtlarda sıcak yemek ve konaklama imkanı sunduklarını söyledi.(DHA)

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow