hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Lüleburgaz Belediyesi'nden, koronavirüs mağdurlarına destek

    Lüleburgaz Belediyesinden, koronavirüs mağdurlarına destek
    expand

    Lüleburgaz Belediyesi'nden, koronavirüs mağdurlarına destek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ(Kırklareli),(DHA)-KIRKLARELİ'nin Lüleburgaz ilçesi Belediye Başkanlığı, koronavirüs salgını nedeniyle zor durumda bulunan vatandaşlara  yönelik desteklerini sürdüyor.  Nisan ve Mayıs aylarında geçerli olmak üzere su ve atık su ücretlerinde yüzde 50 indirim gerçekleştiren belediye, vatandaşlara gıda ve temizlik malzemesi desteğinde bulunuyor.

    Lüleburgaz Belediyesi, koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici süreyle faaliyetleri durdurulan esnaf ve iş yeri çalışanları başta olmak üzere gıda ve temizlik malzemesi içeren yardım paketlerimizi ihtiyaç sahibi vatandaşlara  ulaştırılmaya devam ediyor. Belediye Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü verilerine göre, gıda ve hijyene en çok ihtiyaç duyulduğu pandemi ortamında  ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılan yardım kolileri 700'ü aştı. Kısa süre içerisinde bin 500 aileye ulaşılması hedefleniyor. Diğer yandan hurdacılar, atık toplayıcıları, lostra ustaları gibi pandemi sürecinden etkilenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara  yönelik nakdi yardımlar 241 kişiye ulaştı.

    Koronavirüs tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Ramazan Tedbirleri konulu genelgeye istinaden Ramazan davulcularının bahşiş almak adına evleri ziyareti, kapı zili çalmak gibi bulaşma riski oluşturabilecek davranışlarını önleyebilmek amacıyla bahşiş toplamalarının yasaklanmasının ardından belediyeilçede bulunan 96 davulcuya  maddi yardımda bulunma kararı aldı.

    Koronavirüs tedbirleri kapsamında Temizlik ve Çevre Müdürlüğü ekipleri tarafından pazar yerleri, toplu taşıma araçları ve belediye hizmet binasında salgın süresi boyunca toplam 74 bin maske dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca salgınla mücadele kapsamında bin 100 litre el dezenfektanı, bin 300 litre ortam dezenfektanı kullanıldı.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow