hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vize, Bulgaristan'ın Sozopol kasabası, kardeş şehir oldu

    Vize, Bulgaristanın Sozopol kasabası, kardeş şehir oldu
    expand

    Vize, Bulgaristan'ın Sozopol kasabası, kardeş şehir oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Vahit İŞBAŞARAN / VİZE (Kırklareli), (DHA)- KIRKLARELİ'nin Vize ilçesi ile Bulgaristan'ın Sozopol kasabası, gerçekleştirilen protokol töreniyle kardeş şehir oldu.

    Kırklareli'nin Vize ilçesi, Bulgaristan'ın Burgas şehrine yakın bölgede, Karadeniz kıyısında bulunan Sozopol kasabası ile kardeş şehir oldu. Gerçekleştirilen imza töreni ile kardeş şehir sözleşmesi imzalanırken, Vize Belediye Başkanı Ercan Özalp, birlikte sosyal ve kültürel alanlarda işbirliği yapacaklarını söyledi.

    Sozopol ile kardeş şehir olmaktan duydukları mutluluğu dile getiren Özalp, "Kardeş şehir olmak için  iki ülkenin bakanlık onayı alındıktan sonra Bulgaristan’ın Sozopol Belediye Başkanı TihomirYanakiev ile kardeş şehir olduğumuza dair imzalarımızı attık. Böylece karşılıklı olarak hem Avrupa Birliği projeleri yapacağız hemde sosyal ve kültürel alanlarda işbirliği içinde olacağız. Hayırlı olsun” dedi.

    İmza töreninden sonra Belediye Başkanı Özalp, Sozopol Belediye Başkanı Tihomir Yanakev ile Sozopol'un tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow