hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırşehir Kuyumcular Odası Başkanı: Altın fiyatında koronavirüs etkili

    Kırşehir Kuyumcular Odası Başkanı: Altın fiyatında koronavirüs etkili
    expand

    Kırşehir Kuyumcular Odası Başkanı: Altın fiyatında koronavirüs etkili

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Abdurrahman DULKADİR/KIRŞEHİR, (DHA) - KIRŞEHİR Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuşmirza (55) altının gramının 300 TL'ye ulaşmasındaki en büyük etkenin Çin'de yayılan koronavirüs salgını olduğunu söyledi. Çavuşmirza, "Fiyatların yükselmesi iyi bir sonuç değil. Biz bu durumdan memnun değiliz" dedi.
    Kırşehir Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkan Yardımcısı Abdullah Çavuşmirza, kent merkezinde altın piyasasındaki hareketliliği değerlendirdi. Fiyatların yükselmesinin iyi bir sonuç olmadığını belirten Çavuşmirza, "Ben 35 yıllık sarrafım. İlk defa bu seviyelere çıktığını gördüm. Şu anda Kırşehir’de altın atış fiyatı 22 ayar altın 300 TL, çeyrek altın satış fiyatı 528 TL, yarımlık satış fiyatı 2 bin 112 TL. Gün içinde farklı yükselişler olursa bunları da fiyatlarımıza yansıtıp fiyatları değiştirebiliyoruz. Cumhuriyet tarihinde dahi böyle bir fiyat şimdiye kadar olmadı. Bugün itibarıyla bu fiyatlara ulaştık. Fiyatların daha da artacağını tahmin ediyorum. Tepe noktası neresidir onu kestirmemiz zor" dedi.
    Altın fiyatlarının yükselmesinde en önemli etkenlerinden birisinin Çin'deki koronavirüs olduğuna dikkat çeken Abdullah Çavuşmirza, "Fiyatlardaki hareketlilik Türkiye ekonomisiyle alakalı olan bir şey değil. Çin’deki koronavirüs olayının patlak vermesi. Çünkü Çin’in dünya ekonomisi üzerinde yüzde 14-15 gibi katkı sağlıyor. Fiyatların düşmesi bizim satışlarımızın artmasına daha çok etkili olacaktır. Fiyatların yükselmesinin bize bir katkısı yoktur. Yaz döneminde düğün yapacak olan insanlar var" ifadelerini kullandı.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow