hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırşehir'de abdallık geleneğini yaşatmak için dernek kurdular

    Kırşehirde abdallık geleneğini yaşatmak için dernek kurdular
    expand

    Kırşehir'de abdallık geleneğini yaşatmak için dernek kurdular

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fahrettin TOKER/KIRŞEHİR, (DHA)- KIRŞEHİR’de abdallık geleneğini yaşatmak için Neşet Ertaş Kırşehir Abdalları Kültürünü Yaşatma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu.
    Kırşehir'de abdallık geleneğinin yaşatılması için Neşet Ertaş Kırşehir Abdalları Kültürünü Yaşatma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kuruldu. Derneğin Ahi Evran Külliyesi Zanaatkarlar Çarşısı'nda düzenlenen açılışına, CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal ve çok sayıda vatandaş katıldı. Dernek açılışında konuşan 'Yaşayan İnsan Hazineleri' ödülünün sahibi davulcu Adem Göçer, "Kurulan bu Abdallar Derneği halkımızın sayesinde faaliyetlerini sürdürecek. Derneğe sahip çıkan insanlar sayesinde geleneğimiz yaşayacak. Bizim oraların, 'Anlatmaya gerek yok her şey görünüyor' diye bir sözü var. Bizi tercih edip de bu mutlu günümüzde buraya gelen insanlarımıza çok teşekkür ederim” diye konuştu.
    Neşet Ertaş Kırşehir Abdalları Kültürünü Yaşatma, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Çakıcı ise, “Yıllardır özlemini çektiğimiz abdal kelimesini çoğu insan başka bir şekilde ifade ediyordu. Fakat biz bu memleketi seven insanlarız. Destekleri olan herkese teşekkür ediyorum. Derneğimizi sonunda açtık. Kırşehir’in abdalları olarak, abdal oğlu olmanın verdiği gurur ile bir yerimiz olsun, istedik. Bize beyefendi deseler de 'abdal oğlu abdal uşağı' denilmesinden gurur duyarız. Bizler kültürümüzü bilen insanlarız. Oğuz boyu, Türkmen soyuyuz” ifadelerini kullandı. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow