hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırşehir’de görme engelliler araç kullandı

    Kırşehir’de görme engelliler araç kullandı
    expand

    Kırşehir’de görme engelliler araç kullandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fahrettin TOKER/ KIRŞEHİR, (DHA)- TÜRKİYE Beyazay Derneği Kırşehir Şubesi tarafından organize edilen ‘Gören Gözünüz Biziz’ etkinliği kapsamında görme engelliler araç kullandı.
    7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası kapsamında Türkiye Beyazay Derneği Kırşehir Şubesi tarafından görme, işitme, konuşma, bedensel ve zihinsel hastalıklarından engelli olan bireylere etkinlik düzenlendi. Bu kapsamda görme engelli vatandaşlar sürücü sahasında sürücü kursu eğitmeniyle otomobil sürdü. Görme engelliler, aracı kullandıkları anda heyecanlı anlar yaşadı. Türkiye Beyazay Derneği Kırşehir Şube Başkanı Adnan Göçmen, "Türkiye Beyazay Derneği, görme, işitme, konuşma, bedensel, zihinsel ve kronik hastalıklarından dolayı engelli olan tüm engelli kitlesini hedef almaktadır. Bizde Kırşehir Beyazay Derneği olarak 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası sebebiyle ‘Gören gözünüz biziz’ diyerek görme engelli kardeşlerimizle kısa süreliğine profesyonel araç ve eğitimcilerle araç kullanmalarını sağlayarak farkındalık yaratmak istedik. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ederim” dedi.
    Aracı kullanan görme engellilerden Nejdet Manav (54) ise “Benim yüzde 90 görme engelim bulunmakta. Uzun süredir araç kullanamamıştım. Aracı kullanırken çok heyecanlandım" dedi.
    Nejdet Manav’ın kızı Ecem Manav (10) da “Babamın araba kullanmasına çok mutlu oldum. Hatta sabahları artık beni okula götürmesini bile istiyorum” ifadelerini kullandı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow