hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TÜGVA’dan Yeni Zelanda'da yapılan cami saldırısına tepki

    TÜGVA’dan Yeni Zelandada yapılan cami saldırısına tepki
    expand

    TÜGVA’dan Yeni Zelanda'da yapılan cami saldırısına tepki

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Salih GÜNER/KIRŞEHİR, (DHA)- TÜGVA Kırşehir İl Temsilciliği tarafından yapılan basın açıklamasında Yeni Zelanda'da yapılan cami saldırısı protesto edildi.
    TÜGVA İl Temsilcisi Sergen Özdemir, yaptığı basın açıklamasında, Kudüs'ün İsrail tarafından işgaline ve ezanların susturulmasına tepki gösterdi. Özdemir, "Rahmetin sağanak olup üzerimize yağdığı bu bereketli günlerde Cenab-ı Hak'tan niyazımız, bizi burada olduğu gibi mahşerde, peygamber efendimizin Sancak-ı Şerifi altında da toplamasıdır. Ezan, göğün ve yerin yegane hükümranı olan Allah'ın, bu hükümranlığının yeryüzünde ve gökyüzünde günde beş defa ilan edilmesinin adıdır. Yine ezan, gayb alemini de saf saf hakkın huzurunda toplayan; evrene meşruiyet meşk eden; yıldızlara, tohumlara, taşlara, çimenlere, börtü böceğe, sözgelimi mahlukata; iplerini elinde bulunduran Allah tarafından, ihtiyaç duydukları İlahi mesajın günde 5 defa ulaştırılmasının kendisidir" ifadelerini kullandı.
    Mescidi Aksa'da ezanın okutulmadığını kaydeden Özdemir, "En ufak zerresinde bir acı olduğunda içten hissettiğimiz Mescid-i Aksa'mızda bir vakit ezanın okunmadığını, nefesimizin kesilmesiyle öğrenmiş olduk. Ardından, bebek katili Netanyahu'nun Cumhurbaşkanımız'a "Diktatör" ifadesi ile aşağılık bir şekilde yüklenmesi, öfkemizi körükledi. Eli kanlı İsrail terör devletinin bu pervasız tutumunun diplomatik ve sosyal açılardan karşılığı elbet olacaktır. Bu adımların kararlılıkla atılması hususunda devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu vurgulamak isteriz. Gözbebeğimiz Mescid-i Aksa'mızın durumunu da yakından takip ediyor, atılan her bir taşın evvelinde ve sonrasında o ruhu İliklerimize dek hissediyoruz" şeklinde konuştu.
    Sabah Yeni Zelanda'da yaşanan cami saldırısına da değinen Özdemir, "Bu sabah aldığımız bir haberle daha sarsıldık. Yeni Zelanda'daki Al Noor ve Linvvood camilerine Cuma namazı esnasında silahlı saldırı düzenlendiğini ve bu saldırıda çok sayıda şehidimiz ve yaralımız olduğunu öğrendik. 104 yıl önce İngiliz Emperyalizmin uğruna savaştığını bilmeyen Yeni ZelandalIları hiç tanımadıkları Müslümanları öldürsünler diye Çanakkale'ye yığdı. Bugün de Kültür Emperyalizmi, islamofobi virüsüyle bütün dünyayı yanlış tanıdıkları İslam'a ve Müslümanlara karşı kışkırtıyor. Biz de Yeni Zelanda'daki hain saldırıyı lanetliyor, İslamofobi'yi mağlup edeceğimizi ilan ediyor, şehitlerimize Allah Teala'dan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" diye konuştu.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow