hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başiskele'de 'Tarih yolu' projesini tanıttı

    Başiskelede Tarih yolu projesini tanıttı
    expand

    Başiskele'de 'Tarih yolu' projesini tanıttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dinçer AKBİR/BAŞİSKELE(Kocaeli), (DHA)-KOCAELİ’nin Başiskele ilçesinde ‘Tarih Yolu’ projesi kapsamında tarihi eserler restore edilerek turizme kazandırılacak. Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, "Bu topraklar nice kahramanlara şahitlik etmiş. Dolayısıyla bu topraklarda emanetçisi ve varisi olduğumuz, bir miras var. İhya edeceğimiz hikayede, geleceğimiz için ilham var" dedi.

    Başiskele Belediyesi, aralarında Kurtuluş Savaşı'nın önemli cephelerinden olan Servetiye Cephesi'ndeki siperler ve Çuhane-i Hümayun Su Bendi gibi önemli yapıların da bulunduğu 12 tarihi yapıyı restore edecek. ‘Tarih Yolu Projesi’ kapsamında belirlenen 12 eserin bir kısmı tamamlanırken, bir kısmının da restorasyon çalışmalarına başlanıldı. Proje tamamlandığında, tek bir parkur halinde 12 eserin 1 gün içerisinde gezilebilmesi hedefleniyor. Tarih Yolu Projesi kapsamında Tarihi Müze, Gemi ve Denizcilik Tarihi Simülasyon Merkezi, Bahçecik Amerikan Koleji, Hüseyin Kaptan Şehitliği ve Anıtı, Bahçecik Osmanlı Çeşmesi, Kurtuluş Savaşı Siperleri, Servetiye Karşı Taş Camii, Servetiye Köprüsü, Servetiye Milli Mücadele Müzesi, Servetiye Milli Mücadele Anıtı, Tepecik Camii, Çuhane-i Hümayun Su Bendi ve Paşadağ Kalesi’nde restorasyon, onarım, tanıtım ve turizm çalışmaları yapılacak.

    Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, "Başiskelemiz sahip olduğu değerleri ile oldukça zengin bir nitelikte. Doğal güzelliklerimiz, eşsiz. Bugünümüzü var eden tarihimiz ise köklü. Başiskele tarih yolu, aslında bir proje değil. Bu yol sadece geçmişe değil, bugünden geçerek geleceğe bağlanıyor. Bu yolda babalarımız, dedelerimiz, ecdadımız, mücadele, kahramanlık, hüzün ve sevinç var. Bu topraklar nice kahramanlara şahitlik etmiş. Dolayısıyla bu topraklarda emanetçisi ve varisi olduğumuz, bir miras var. İhya edeceğimiz hikayede, geleceğimiz için ilham var" dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow