hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    236 sanıklı Gezi Parkı davası 65. Kez ertelendi

    236 sanıklı Gezi Parkı davası 65. Kez ertelendi
    expand

    236 sanıklı Gezi Parkı davası 65. Kez ertelendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA)-KOCAELİ’de, Gezi Parkı eylemleri sırasında gözaltına alınan 236 sanığın yargılandığı davanın 65’inci duruşmasında, U.S. isimli bir sanığın yeniden savunma yapmak istemesi üzerine dava tekrar ertelendi.

    Gezi Parkı eylemlerinin yaşandığı 2013 yılının Haziran ayında Kocaeli’de gözaltına alınan 238 kişi hakkında iddianame düzenlenmesinin ardından 31 Ocak 2014 tarihinde Kocaeli 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Dava sürecinde aradan geçen 5 yılda 2 sanığın hayatını kaybetmesi nedeniyle sanık sayısı 236’ya düşerken, toplam 64 duruşma yapıldı. 65’inci celse bugün görüldü. Duruşmaya sanıklar T.H., U.S., İ.D. ve T.K.Ü ile tutuksuz sanıkların avukatları katılırken, farklı suçlardan dolayı tutuklanarak cezaevine konulmuş olan sanıklar A.T., M.A., S.D., V.Ö. ve Y.Y. ise SEGBİS sistemi ile duruşmaya bağlandı.

    1 SANIK YENİDEN SAVUNMA İSTEDİ
    65’inci celsede hakim tüm sanık ve avukatlara son sözlerini sordu. Salondaki tüm sanıklar ve avukatlar önceki ifadelerini tekrar ettiklerini söyleyerek kararı mahkemeye bıraktıklarını belirtirken, U.S. isimli sanık ise yeniden savunma hazırlamak üzere süre istedi. Sanık U.S.’nin talebini olumlu karşılayan mahkeme heyeti davanın 23 Eylül gününe ertelenmesine karar verdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow