hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İzmit’te kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

    İzmit’te kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi
    expand

    İzmit’te kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alişan KOYUNCU-Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),(DHA) - İZMİT’te kar yağışı kentte hayatı olumsuz etkiledi. Bazı ara sokak ve caddelerde ulaşım güçlükle sağlanDI.

    İzmit’te gece saatlerinden bu yana belirli aralıklarla etkili olan kar yağışı, kent genelinde hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı kent merkezinde yaklaşık 20 santime ulaştı. Yollarda biriken karlar nedeniyle ara sokak ve bazı caddelerde ulaşım güçlükle sağlandı. Sitelerde bulunan otoparklardaki araçlar hareket etmekte zorlandı. Bir iş yerinin tentesinin ise yağan karın ağırlığı nedeniyle çöktüğü görüldü. Karla kaplanan bazı ağaçlar devrildi. Gece saatlerinden itibaren ekipler, kent genelinde kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaparak yolları açık tutmak için çaba harcadı. Kartepe Kayak Merkezi'nde ise Meteoroloji verilerine göre, kar kalınlığı 141 santime ulaştı.

    KENDİ ÜRETTİKLERİ ‘KAR KÜREME ARACI’YLA YOLLARI TEMİZLEDİLER
    Sabah saatlerinde güne başlayanlar, evlerinin ve iş yerlerinin önünde temizlik çalışmaları yaptı. Bir marketin çalışanlarının ise kendi imkanlarıyla forklifte taktıkları aparat ile kar küreme aracı yaptığı ve bu araç ile iş yerinin önünü temizlediği görüldü. Minyatür bir kar küreme aracını andıran forklift görenlerin de ilgisini çekti.

    Kendi kar küreme araçlarıyla iş yerinin önünü temizleyen market sahibi Rüstem Kara, “Beklenen kar geldi. kendimize göre bir kar küreme aracı yaptık buraları temizliyoruz. Bu kadar kar yağacağını tahmin etmezdik. Kendi aracımızla temizliyoruz buraları. Kaportacı bir arkadaşımız vardı, onu getirdik buraya ölçüleri aldı ve bize bu parçayı yaptı. Çok güzel iş görüyor. Belediyenin çok işi var, kendi işimizi kendimiz görüyoruz” dedi.

    HAMİLE VE ENGELLİ ÇALIŞANLAR İDARİ İZİNLİ
    Kocaeli Valiliği kar yağışı nedeniyle evlere servis hizmeti veren moto-kuryelerin çalışması, motosiklet ve mobilet kullanımını 10 Şubat Cuma günü saat 09.00’a kadar durdurdu. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile çalışanlar ise yarın idari izinli olacak. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow