hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kocaeli'de öğretmenler, yürüyüş yapıp meslektaşlarının öldürülmesine tepki gösterdi

    Kocaelide öğretmenler, yürüyüş yapıp meslektaşlarının öldürülmesine tepki gösterdi
    expand

    Kocaeli'de öğretmenler, yürüyüş yapıp meslektaşlarının öldürülmesine tepki gösterdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nazım Özgün ERBULAN/İZMİT(Kocaeli),(DHA)- KOCAELİ’de binlerce öğretmen, İstanbul Eyüpsultan'da özel bir lisede okul müdürü İbrahim Oktugan'ın öldürülmesini protesto etmek için iş bırakarak protesto yürüyüşüne katıldı. Yaklaşık 5 bin öğretmenin katılımıyla yapılan yürüyüşün ardından sendikalar ayrı ayrı basın açıklaması gerçekleştirdi.

    İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Oktugan’ın, Iraklı lise öğrencisi Y.K. (17) tarafından silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetmesinin ardından, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen, Anadolu Eğitim-Sen, Eğitim Gücü-Sen, TÖB-Sen, öğretmenlere iş bırakma çağrısı yaptı. Kocaeli'de iş bırakan öğretmenler, İzmit Sabri Yalım Parkı'ndan Kocaeli Valiliği yerleşkesinde bulunan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüyüş gerçekleştirdi.

    Yaklaşık 5 bin öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Kocaeli Valiliği önünde sendika temsilcileri ayrı ayrı basın açıklaması gerçekleştirdi. Eğitim Bir-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Sen, Hürriyetçi Eğitim-Sen ve Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubeleri tarafından Valilik önünde yapılan açıklamada öğretmene yapılan saldırı kınandı. Türk Eğitim-Sen Kocaeli Şubesi ise üyeleriyle birlikte Valiliğin ana giriş kapısında eylem gerçekleştirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'GEREKEN ÖNLEMLER ZAMANINDA ALINMIŞ OLSAYDI BUGÜN BAŞKA ŞEYLER KONUŞUYORDUK'

    Sendika temsilcileri ayrı ayrı basın açıklamasını okudu. Eğitim Bir-Sen Şube Sekreteri Halil İbrahim Alkan, "Eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek amacı ve şiddeti önleyecek, failleri cezalandıracak, mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılması talebiyle bir araya geldik. Kanayan bir yara haline gelen şiddet olaylarına dikkat çekiyor, tedbir alınması için yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Bu çağrımızı yıllardır yapıyoruz. Sesimize kulak verilseydi, gereken önlemler zamanında alınmış olsaydı belki de bugün başka şeyler konuşuyorduk. Ancak ne yazık ki birçok konuda olduğu gibi bu konuda da geç kalınmıştır" dedi.

    'OKULLARIMIZIN GÜVENLİK AÇISINDAN GELDİĞİ SON DURUMU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ'

    Eğitim-İş Kocaeli 1 No’lu Şube Başkanı Sabri Mutlu tarafından yapılan açıklamada ise, "Savaşlarda bile hedef alınmaması üzerine uluslararası anlaşmalar olan, dünyanın en güvenli mekanları olması gereken okullar, Türkiye'de şiddet sarmalının kucağına itilmiştir. İstanbul Eyüpsultan'daki özel bir lisede silahlı saldırı yaşanması ve bu saldırı sonucunda bir eğitim emekçimizin yaşamını yitirmesi okullarımızın güvenlik açısından geldiği son durumu da gözler önüne sermiştir" ifadelerini kullandı. (DHA)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow