hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kartepe'de beyaz güzellik

    Kartepede beyaz güzellik
    expand

    Kartepe'de beyaz güzellik

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ergün AYAZ-Dinçer AKBİR/KARTEPE(Kocaeli),(DHA)- KOCAELİ'nde Samanlı Dağları'nın zirvesinde bulunan beyaz örtüyle kaplanan Kartepe'de görsel şölen yaşanıyor.   

    İstanbul'a yaklaşık 1,5 saat mesafede bulunan ve hava şartlarına bağlı olarak Sapanca Gölü ile İzmit Körfezi'nin aynı anda görülebildiği tek yer olan Kartepe'de kar kalınlığı 40 santimetre. Beyaz örtüyle kaplanan bölgede zaman zaman kar yağışı sürüyor. Kartepe’de karla kaplanan ormanlar güzelliği ile büyülüyor. Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bölgede sakinlik yaşanırken, İstanbul Doğa Sporları Kulübü üyeleri ise kış dağcılığı antrenmanı için bölgede yürüyüş yaptı. 

    İstanbul Doğa Sporları Kulüp Başkanı Süleyman Şahin kış dağcılığı antrenmanı yapmak için bölgeye geldiklerini söyleyerek, "Kuzuyayla mevkiinde yaklaşık 14 kilometrelik bir parkurda yürüyeceğiz. Hava rüzgarlı ve biz Ağrı Dağı faaliyetine hazırlanıyoruz. Parkur ne kadar zor olursa bizim için şu anda daha iyi. Kar seviyesi burada her zaman çok iyi. Bu bölgeyi seviyoruz." dedi.  
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow