hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dudu Kadın Çarşısı’nın ilk tapuları verildi

    Dudu Kadın Çarşısı’nın ilk tapuları verildi
    expand

    Dudu Kadın Çarşısı’nın ilk tapuları verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR,(Konya)(DHA)-  AKŞEHİR Belediyesi tarafından eski hal binasının yerine yapılan Dudu Kadın Çarşısı’ndaki büro ve işyerlerine ait ilk etap tapular düzenlenen törenle   sahiplerine verildi. 
    Pandemi kurallarına dikkat edilerek yapılan törende bir konuşan  AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, Akşehir’de yapılan yatırım ve çalışmalarla Akşehir’in hızla geliştiğine dikkat çekti. Erdem “Yukarı mahallelerimizde yapılan restorasyon çalışmaları ile eski Akşehir tekrar canlandırılmaya devam ediyor. Hamam restorasyonu, giydirmeleri yapılan tarihi evler, Kilise, yeni ihalesi yapılacak kilisenin yanındaki papaz evi, Büyükşehirimizin katkısıyla yapılan Arasta restorasyonu ve belediyemizin yaptığı hizmetler ve bu yatırımlarla Akşehir gelişmeye devam edecek.  Akşehir’imizde modern ve geçmişini unutmadan yapılan bu yatırımlar Allah’ın izniyle hız kesmeden sürecek” dedi.   
    Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, yıkılan hal binasının  1950’li 40’lı yıllarda yapıldığını hatırlatarak, ''Toplam 5 bin 571 metrekarelik bir alana sahipti. Bu alanda 170 civarı küçüklü büyüklü dükkanlar vardı. Tabi şehrimize yakışmıyordu. Hem deprem tahkikleri açısından sıkıntılı, hem görünüş açısından, kullanış ve işlevselliği açısından problemliydi. Şehrin ortasındaki bu önemli yerin Akşehir’e yakışır, hemen karşısındaki Batı Cephesi Karargah Müzesi’ne yakışır bir şekilde kentsel dönüşüme tabi tutulması gerekiyordu. Yaptığımız anketlerde de bunu tespit etmiştik. Bizde 2016 yılında Bismillah diyerek ihale ettik. İnşaat alanımızın oturduğu alan 4 bin 600 metrekare. Şu anda bulunduğumuz bu meydan ise 2 bin metrekare. Dolayısıyla 2 bin 600 metrekarelik bir alanda inşaatlarımız var. Bu binalar 5 bloktan oluşuyor. Toplam inşaat alanımızda 16 bin metrekare. Bu 16 bin metrekarelik kapalı inşaat alanı içerisinde 48 tane büro, 28 adet dükkan, 13 adet mağaza, bir kafeterya ve 80 araç kapasiteli otopark bulunuyor. Ayrıca bay, bayan mescidi ve sığınakta bulunmakta. Dudu Kadın Çarşımızın toplam maliyeti 30 milyon 5 bin 410 liradır.. Güzel bir çarşı olduğunu düşünüyoruz. Yaklaşık iki yıl önce inşaat devam ederken 28 tane Akşehirli hemşehrimize büroları ihale yoluyla satmıştık. 28 hemşehrimize bugün tapularını veriyoruz. İnşallah diğer satışlar yapıldıktan sonra, diğer bölümler dolduktan ve faaliyete başladıktan sonra da daha geniş bir katılımla güzel ve resmi bir açılış yapmayı da planlıyoruz.''diye konuştu. 
    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow