hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GastroFest’e Akşehir yöresi ürünleri ilgi gördü

    GastroFest’e Akşehir  yöresi ürünleri ilgi gördü
    expand

    GastroFest’e Akşehir yöresi ürünleri ilgi gördü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atilla MEMİŞ/AKŞEHİR,(Konya)(DHA)- KONYA'da düzenlenen GastroFest'de Akşehir Belediyesi standa, coğrafi işaretli gurme tatları, Nasreddin Hoca’sı ve sıra yarenleri gösterisiyle  ilgi gördü. 
    Kalehan Ecdat Bahçesi’ndeki GastroFest’te ilk günden itibaren yoğun ilgi gören Akşehir Belediyesi standında yöreye ait  tandır kebabı,  hersesi,  tahinli pidesi,  peynir baklavası, kiraz lokumu,  tahin helvası gibi coğrafi işaretli ürünlerin ikramı yapıldı.
    Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği stantta bu gurme lezzetleri tatmak isteyenler uzun kuyruklar oluşturdu. Stantta temsili Nasreddin Hoca’da ziyaretçileri karşılayarak kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenlerle   fotoğraf çektirdi. 
    Festivalin ikinci gecesinde Akşehir Belediyesi sıra yarenleri ekibi de yaptıkları gösteriyle  festivale katılan ziyaretçilere ve protokole keyifli saatler yaşattı.
    Akşehir’in tarihi, kültürel değerlerinin yanı sıra yöresine özgü coğrafi İşaretli lezzetleri ile turizmin parlayan yıldızı olduğunu belirten Akşehir Belediye Başkanı  Salih Akkaya “Konya Büyükşehir Belediyemiz tarafından açılan GastroFest’e; Akşehir’imizin güzel lezzetleri, Nasreddin Hoca’mız ve sıra yarenleri ekibimizle birlikte katılmaktan büyük onur duyduk. Amacımız buraya katılan tüm misafirlere Akşehir’imizin bu özel ve güzel lezzetlerini tanıtarak, bu gurme lezzetleri yerinde tatmaları yani Akşehir’imiz de tatmaları için Akşehir’e davet etmekti. Bunda da gerçekten başarılı olduk. Belediyemizin açtığı stant festivalde en çok ilgiyi gören stantların başında oldu. Özellikle Türkiye genelinde isim yapmış değerli şefler ve ustalar da bu lezzetlerimize tam not verdiler. ''dedi. 
    FOTOĞRAFLI 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow