hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı: Güneysınır lavantasını marka yapmak istiyoruz

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı: Güneysınır lavantasını marka yapmak istiyoruz
    expand

    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı: Güneysınır lavantasını marka yapmak istiyoruz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Mümin KARACA/KONYA,(DHA)- KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi tarafından Güneysınır’da alternatif ürün olarak örnek ekimi yapılan lavanta tarlasını ve lavantadan yağ çıkarma işleminin yapılacağı Distilasyon Merkezi inşaatını inceledi. Başkan Altay, hedeflerinin Güneysınır’ın lavantasını marka yapmak olduğunu belirterek, bölgede yaptıkları çalışmayla sadece lavanta yağından gelir elde edilmeyeceğini, ortaya çıkacak görsel şölenin turizme de katkı sağlayacağını söyledi.
    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay,  Hadim ve Taşkent’in kirazı, Hüyük ve Derebucak’ın çileği nasıl marka olduysa hedeflerinin Güneysınır’ın da lavantasını da marka yapmak olduğunu belirtti. Altay, “Geçtiğimiz yıl yaptığımız çalışmalar neticesinde buradaki örnek tarlada üretim gerçekleştirildi. Özellikle lavantadan yağ çıkarılmasıyla ilgili de KOP desteğiyle buraya ciddi yatırım yapıyoruz. Böylece sadece lavanta değil, tıbbi aromatik bitkilerle ilgili de bir merkez oluşacak. Burada çiftçimiz arazisini sulamadan ciddi bir gelir elde etmiş olacak. Ayrıca arıcılık yaparak da bundan ürettiği balın satışını yaparak gelir sağlayacak. Böylece Güneysınır’daki insanımızın cebine çok daha fazla para girmiş olacak.” diye konuştu.
     Altay, “İnşallah bu denemelerden netice aldıkça yeni alanlar ekilmeye başlayacak. Burası da bu işin merkezlerinden birisi olacak. Sadece lavanta üretilen yağdan bir kazanç elde edilmiyor aynı zamanda görsel bir şölen ortaya çıkıyor. Burası hem Yerköprü Şelalesi’ne giden yol üzerinde hem de Mersin’e giden yol üzerinde. Bir süre sonra turistlerin de fotoğraf çekimi için geleceği bir alan oluşmasını arzu ediyoruz.''dedi. 
    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow