hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konya'nın ilk 'E-Spor Merkezi' açıldı

    Konyanın ilk E-Spor Merkezi açıldı
    expand

    Konya'nın ilk 'E-Spor Merkezi' açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KONYA,(DHA)- MERAM Belediyesi’nin Yeni Nesil Eğitim Projesi MEGA bünyesinde Konya’nın ilk E-Spor Merkezi’nin de aralarında bulunduğu YouTube Akademi, Dijital Oyun Atölyesi ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. 
    E-Spor Merkezi, Meram Belediyesi Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi’nde faaliyete geçirildi. E-Spor Merkezi ile birlikte YouTube Akademi, Dijital Oyun Atölyesi ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezi’nin de açılışının yapıldığı törene Konya Valisi Vahdettin Özkan, Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ve davetliler katıldı. 
    Törenin açılış konuşmasını yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, E-Spor ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezleri ile YouTube Akademisi’nin ve Dijital Oyun Atölyesi’nin Türkiye’nin, 2023 hedefleri ile 2053 ve 2071 vizyonlarına ulaşmasında en kritik rollerden birinin de dijital dünya olduğu düşüncesinden doğduğunu belirtti.  Kavuş, “Meram’da ve Konya’da yaşayan çocuklarımız ve gençlerimiz ortaya koyduğumuz projelerle, büyük hedeflere, büyük ideallere ve büyük hayallere hep birlikte koşuyorlar. Bugün itibariyle Konya’nın ilk E-Spor Merkezi, YouTube Akademi, Dijital Oyun Atölyesi ve Yeni Nesil Öğrenme Merkezi de gençlerimize yeni ufuklar açmak üzere hayat buldu. Yeni nesil bir spor branşı olan E-Spor, gençlerimizin bilgi ve teknolojilerin kullanımı ile zihinsel ve fiziksel becerilerini geliştirdiği bir faaliyet alanıdır. Proje kapsamında ayrıca, geniş kitleler tarafından benimsenerek popüler bir mecraya dönüşmüş, Dijital Oyun Tasarım Atölyesi, Aylık 1,9 milyar ziyaretçisi ve 5 milyar izlenen videosu bulunan YouTube’da yaşanan müthiş yarışta gençlerimizi öne çıkarmak amacıyla eğitimler vereceğimiz Youtube Akademi ve KOP ile birlikte vücut bulan Yeni Nesil Öğrenme Merkezi’mizi de açıyoruz.''diye konuştu. (DHA)
    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow