hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meram Belediye Başkanı, 3 yıllık yaptığı yatırımları anlattı

    Meram Belediye Başkanı, 3 yıllık yaptığı yatırımları anlattı
    expand

    Meram Belediye Başkanı, 3 yıllık yaptığı yatırımları anlattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     KONYA,(DHA)- MERAM Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, son üç yıllık süreçte ortaya koydukları  çalışmaları, yatırımları ve projeleri düzenlediği basın toplantısında kamuoyuyla paylaştı.  Kavuş, “Hizmette adımlarımız, geçen her sene değil, geçen her gün biraz daha büyüyor. Geleceğin değişim ve dönüşümünü tamamlamış, modern ve konforlu Meram’ına koşar adım ilerliyoruz.” dedi.   
    Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Belediye Başkana Mustafa Kavuş,   son 3 yılda Meram’ı adeta yeniden imar ettiklerini ifade etti.  Kavuş, toplam 20 milyon metrekarelik alanda 25 mahalle ve 20 bin maliki ilgilendiren 18'inci madde uygulamasının devam ettiğini kaydetti. Bunlardan 13 milyon 724 bin 496 metrekarelik alanda 18'inci madde uygulamasının tamamlanarak toplamda 16 bin 365 kişinin tapularını teslim ettiklerini belirten Başkan Kavuş, “Diğer taraftan Konya’nın kalbinde başlattığımız Şükran Dönüşüm Projesi tüm hızıyla devam ediyor. 119 bin 200 metrekare alana sahip Sahibata Mahallesi Şükran Dönüşüm Projemiz, 1. Etap TOKİ alanı, 2. etap Üst Adalar, 3. etap proje alanı, 4. etap Larende ve 5. etap Tescilli Ada alanlarını kapsıyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte şehrimizin merkezinde önemli bir sosyal yaşam alanı ortaya çıkacak.Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Büyük Larende Dönüşüm Projesi ile şehrin merkezi rahat bir nefes alacak. Bu kapsamda  bölgede hizmet veren 73 esnaf kendileri için tahsis edilen yeni alanlarında uygun ödeme imkanlarıyla dükkan sahibi olacak. Diğer taraftan konut açığını kapatmak ve hemşehrilerimizin daha kaliteli yapılara kavuşmasına imkan sağlamak adına Bizim Meram’da hayat bulan ‘büyük konut hamlemiz’ de dalga dalga büyüyor. Uluırmak, Aymanas ve Aksinne Evleri konut yapı kooperatifleri’ne ek olarak kurduğumuz Turgutreis, Fahrünnisa ve Piri Reis Evleriyle toplam 5419 daire sayısına ulaştık. Bir müjdeyi de buradan vereyim; konut hamlemize bir halka daha ekliyoruz. Bunun ayrıntılarını da önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız” şeklinde konuştu.
    DOĞAL GAZ MÜJDESİ 
    Kavuş,  doğal gaz datıcı firmasına taahhüt vererek Aydoğdu, Uzunharmanlar, Alpaslan ve Aymanas Mahalleleri’nin doğalgaza kavuşmasına öncülük ettiklerini hatırlatarak, bu mahallelerin abone olması durumunda 2022 yılında doğalgaz kullanmaya başlayacaklarını ifade etti. Konevi Kültür Merkezi’nde gelinen nokta hakkında da bilgi veren Başkan Mustafa Kavuş,  “Meram Yaka Caddemiz üzerinde bulunan Konevi Kültür Merkezi alanına, Konya Büyükşehir Belediyesi ve Meram Belediyemizin iş birliğiyle yeni bir tesis kazandıracağız. Gençlik Merkezi, Yüzme Havuzu, Emekliler Lokali, Spor Tesisi, Kapalı Otopark ve Ticari alanları bünyesinde barındıracak Yaka Sosyal Tesisi, bölgemize yeni bir hüviyet kazandıracak. Meram’ın tarihi alanlarından olan Aydınçavuş Tepesi için de bir müjde vermek istiyorum. Konya’nın en güzel noktalarından biri olan tepe eski ihtişamına kavuşacak. Meram Belediyesi olarak Aydınçavuş’ta gerçekleştireceğimiz çevre düzenlemesi ve restoran projesiyle Meram’a yeni bir sosyal alan daha kazandırmış olacağız.”diye konuştu.  
    Üç yıllık süreç içerisinde Meram’ın tesisleşme noktasında da önemli adımlar attığını kaydeden Başkan Mustafa Kavuş, şöyle konuştu:
     “Meram sağlık noktasında birbirinden önemli yatırımlara sahne oluyor. Bunlardan belki de en önemlisi Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi. 75 ünitelik kapasiteyle hizmet verecek olan Aksinne Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi için 20 Milyon TL değerindeki arsamızı Sağlık Bakanlığımıza tahsis ettik. Hemşehrilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda planlamalar gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Aymanas, Kozağaç ve Meram’a yeni dahil olan Dedemli Mahallelerine aile sağlığı merkezleri kazandırıyoruz. Tesislerimiz sağlık yatırımlarıyla sınırlı değil elbet. Meram’da emekliler için yeni sosyal yaşam alanları oluşturmaya devam ettik. Bu kapsamda ilçeye, 6 yeni Emekliler Lokali daha kazandırarak toplamda 14 Emekliler Lokali’ne ulaştık. 5 Lokalimizi baştan sona yeniledik. Diğer taraftan daha önce ilçemize Havzan Sosyal Tesisi olarak kazandırılan binamızı daha işlevsel hale getirmek üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne tahsis ettik. Havzan’daki bu binamız Meram İlçe Halk Kütüphanesi olarak öğrencilerimize hizmet vermeye devam ediyor.”
    En önemli yatırım ve hizmet kalemlerinden birinin de gençlik ve eğitim üzerine olduğuna dikkat çeken  Kavuş, “Eğitime, gençliğe ve çocuklarımız için yapılan her yatırımı önemsiyor ve çalışmalarımızı buna göre planlıyoruz. Okul öncesinden üniversiteye hazırlanan gençlerimize kadar Meram’daki tüm öğrencilerimize dokunmaya devam ediyoruz. MEGA kapsamında ana sınıfından başlayıp 8. Sınıfa kadar her yaş grubu için farklı bir proje yürütüyoruz. Verdiğimiz desteklerin meyvelerini de en güzel şekliyle alıyoruz. Meram Belediyesi Bilim Kurdu öğrencileri Teknofest 2021’de ikincilik elde ederken, 2022 yılında düzenlenen organizasyonda birinciliğe uzandı. Yaptıklarımızın yanında yapacaklarımız da var. Konya’nın ilk E-Spor Merkezi’ni Meram’a kazandırıyoruz. 2 milyon TL bütçe ile hazırlanan projede YouTube Akademi ve Dijital Oyun Tasarım Atölyesi de yer alacak. Bunun da müjdesini buradan vermek istiyorum. Gençlik için sadece eğitim değil spor projeleri yürütüyoruz. Bunun sonucunda 11 farklı branşta 2589 lisanslı sporcuyu bünyesinde bulunduran Meram Belediyesporumuz, ulusal ve uluslararası müsabakalarda kazandığı 131 madalya ile adeta tarih yazdı. Bununla da kalmadık ilçe genelindeki 10 okulun bahçesine halı sahalar kazandırdık” dedi.  (DHA)
    FOTOĞRAFLI 

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow