hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Meram İlçe Halk Kütüphanesinde sona gelindi

    Meram İlçe Halk Kütüphanesinde sona gelindi
    expand

    Meram İlçe Halk Kütüphanesinde sona gelindi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed Salih BÜYÜKSAMANCI/KONYA,(DHA)- MERAM Belediye Başkanı Mustafa Kavuş ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, kısa süre sonra hizmet vermeye başlayacak Meram İlçe Halk Kütüphanesinde incelemelerde bulundu. Başkan Kavuş, daha önce sosyal tesis olarak hizmet veren binanın özel konseptli kütüphane olarak bölge insanına ve ilçe gençliğine çok daha yararlı hizmetler vereceğini söyledi. 
    Meram Belediyesi, belediyeye ait Havzan Sosyal Tesisinin İl Kültür Müdürlüğüne devrinden sonra başlanan inşaat çalışmalarında sona gelindi.  Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Belediyemize ait tesislerin daha verimli kullanılması ve daha fazla hemşehrimize hizmet vermesi için başlattığımız çalışmalar meyvesini birer birer vermeye başladı. Kütüphanemiz, 23 binle Meram’ın en fazla nüfusuna sahip ve 11 binden fazla genç kardeşimin yaşadığı Havzan Mahallesi için eşsiz ve değerli bir eser olacak.  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzle imzaladığımız protokol sonrası yeniden düzenlenen Havzan Sosyal Tesisleri, Meram İlçe Halk Kütüphanesi olarak hizmet vermek için gün sayıyor. Konya ve Meram her daim okuyan şehir olmuşlardır. Biz de bununla gurur duyuyoruz. İl Halk Kütüphanesi'ndeki yoğunluğu azaltmasının yanında ilçemizdeki önemli bir eksikliği de giderecek olan Halk Kütüphanemiz, çocuklarımız ve gençlerimize özel konseptleriyle de örnek olacak.'' diye konuştu.  
    İl Kültür ve  Turizm Müdürü Abdülsettar Yarar  ise ''Meram İlçe Halk Kütüphanesiyle, İl Halk Kütüphanemizin yoğunluğu da azalacak. Konyalı okurseverlerin İl Halk Kütüphanesine karşı ilgi ve alakası herkesin malumu. Konya okumayı seviyor. Bize düşen de bu sevgiyi ve ilgiyi artırmak için çalışmak. Meram Belediyesinin bu fedakarlığı yeni neslin okuma sevgisini artırmak için atılan önemli bir adım oldu.''dedi.   

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow