hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Karataylı kadınlar lavanta ile dondurmadan kolonyaya kadar üretim yapıyor

    Karataylı kadınlar lavanta ile dondurmadan kolonyaya kadar üretim yapıyor
    expand

    Karataylı kadınlar lavanta ile dondurmadan kolonyaya kadar üretim yapıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Melih İlhan GÜN/KONYA, (DHA) - KONYA'da kadınların sosyalleşmesi için Karatay Belediyesi tarafından başlatılan 'Atölye Karatay' projesiyle lavantadan, dondurma ve kolonya yapımına kadar bir çok ürün üretiliyor. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Bu projeyle hem bir meslek edinerek aile ekonomilerine katkı sunmuş oluyorlar hem de üretilen ürünler şehrimize yeni bir ekonomik değer de kazandırmış oluyor." dedi.

    Kadınların sosyalleşmesi için başlatılan 'Atölye Karatay' projesi ekonomik hayata da katkıda bulunmaya başladı. Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin koordinesinde yürütülen proje de lavantanın özelliğinden ve lavanta bitkisinden üretilebilecek ürünlere ve üretim aşamalarına kadar dersler veriliyor. Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri olmak üzere haftanın üç günü lavanta sabunu ve dekoratif mumlar üretmeye başlayan Karataylı kadınlar, Konya için yeni bir ekonomik değerin ortaya çıkmasını sağlıyor. Bugüne kadar lavantadan dondurma, reçel, lokum, gazoz, yağ ve kolonya üreten kadınlar şimdi de doğal lavanta sabunu ve dekoratif mumlar üretmeye başladı.

    'SOSYAL, KÜLTÜREL VE EKONOMİK YAŞAMDA KADINLARIN DAHA FAZLA OLMASI İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜYORUZ'

    Kadınların hayatın her alanında olması gerektiğini, kendilerini geliştirecek ve ekonomik anlamda kendilerine destek olacak her türlü projeyi hayata geçirmek için özen gösterdiklerini belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, "Karatay Belediyesi olarak sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamda kadınların daha fazla olması için çalışmalar da yürütüyoruz. Bu kapsamda Karatay Kent Konseyi Kadın Meclisimiz koordinasyonunda ‘Atölye Karatay’ projesi hayata geçti. Program ile kadınlar burada Karatay Lavanta Bahçelerimizin lavantalarından elde edilen ham maddeyi sabuna ve muma dönüştürüyorlar. Hanım kardeşlerimiz gerçekten de çok güzel işler yapıyorlar. Kendileri bu projeyle hem bir meslek edinerek aile ekonomilerine katkı sunmuş oluyorlar hem de üretilen ürünler şehrimiz ve ilçemiz yeni bir ekonomik değer de kazanmış oluyor. İlçemize kazandırdığımız Lavanta Bahçelerimizin verimliliğini ve artan bereketini birçok alanda görmek bizleri de çok mutlu ediyor. Karatay Belediyesi olarak kadınlarımıza, ekonomiye ve istihdama katkı sunmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow