hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Konya Büyükşehir Belediyesi kültür, sanat ve turizm çalışmalarını tanıttı

    Konya Büyükşehir Belediyesi kültür, sanat ve turizm çalışmalarını tanıttı
    expand

    Konya Büyükşehir Belediyesi kültür, sanat ve turizm çalışmalarını tanıttı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Melih İlhan GÜN/KONYA, (DHA) -KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, kültür, sanat ve turizm alanında yaptıkları projeleri tanıttı.  
    Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Kültür ve Turizm Projeleri Tanıtım Toplantısı' bugün Selçuklu Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Altay da toplantı da kültür, sanat, turizm alanında yaptıkları çalışmaları ve gelecekte yapılmasını planladıkları projeleri anlattı. Altay, “Bu yılı Konya’da dolu dolu geçirmek ve bir kültür yılı haline getirmek için Konya Büyükşehir Belediyesi olarak kapsamlı bir takvim hazırladık. Bizler de 2023 yılında Mevlana Hazretleri’nin manevi iklimini daha çok hissedeceğimiz kültürel çalışmalara ağırlık vereceğiz. Vuslat’ın 750. yıl dönümünü en iyi şekilde değerlendirmek için üzerimize düşeni yapacağız. Bu kapsamda başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımızla ulusal ve uluslararası pek çok ortak projeyi hayata geçireceğiz. Yılın her ayı Mevlana Hazretleri ile ilgili pek çok etkinlik hemşehrilerimizle ve Konya’mızı ziyaret eden konuklarımızla buluşacak. 2023 yılı Konya’mız için her anlamda dolu dolu geçen bir yıl olacak." diye konuştu.

    'TÜRKİYE YÜZYILI’NI İNŞA EDİYORUZ'

    Cumhuriyet'in 100. yılında hedeflerinin 'Türkiye Yüzyılı' ilkesine Konya şehri olarak katkı sağlamak istediklerini belirten Altay, " Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’nı inşa ediyoruz. Bizler de yaptığımız hizmetlerle ve önümüze koyduğumuz hedeflerle; Türkiye Yüzyılı idealine Konya olarak en büyük katkılardan birini sağlayacağız''dedi.  (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow