hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Seydişehir OSB'de doğal gaz kullanımı başladı

    Seydişehir OSBde doğal gaz kullanımı başladı
    expand

    Seydişehir OSB'de doğal gaz kullanımı başladı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yaşar COŞKUN/SEYDİŞEHİR,(Konya),(DHA) - KONYA'nın Seydişehir ilçesinde Organize Sanayi Bölgesinde altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından doğal gaz verilmeye başlandı.

    Seydişehir Organize Sanayi Bölgesine doğal gaz kullanımının başlaması nedeniyle tören düzenlendi.  Törende konuşan Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, “1 milyon metrekare alanda, 500 bin metrekare alanının alt yapısı tamamlandı, diğerinin alt yapısı yargı da olduğu için dokunamadık. 10 işletme şu an üretime başladı. 17 işletmenin inşaatı devam ediyor ve 2 tanesi projesini tamamladı, inşaat çalışmalarına başlayacak. OSB alt yapısı olan kısmının tamamen tahsisini yaptık. Şu anda Konya ve İstanbul da bekleyen yatırımcılarımız var. Müteşebbis heyetimizle organize sanayimizin genişletilmesi kararı aldık.” dedi.

    ‘30’A YAKIN YATIRIMCIYI DOĞAL GAZ İLE BULUŞTURDUK’

    TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız ise “ülke sevgisi, ülkesi için üretmektir. gerçekten ülkenizi seviyorsanız ülkeniz için üretirsiniz. Üretim hayata dair dokunuşla eşdeğerdir. Her türlü üretim makbuldür hayata dokunmak inşa etmek, insana dokunmaktır. Seydişehir’de aylar önce temelini attığımız yerde bugün toplam 20 milyonluk bir yatırımın bedeli ile 30’a yakın yatırımcımızı sürdürülebilir enerji doğal gaz ile buluşturduk. Tüm yatırımcılarımıza hayırlı uğurlu olsun diliyorum. 2023 ülkemiz için son derece önemli. Türkiye’nin ikinci yüzyılına adım atacağımız Türkiye’nin ikinci yüzyılını inşa edeceğimiz bir yüzyıl. her şeyiyle inşa edeceğiz, yönetimiyle, üretimiyle, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 20 yıldır ülkeye kazandırdığımız milletimize hizmet olarak sunduklarımızı üzerine koyacağımız hizmetlerle inşa edeceğimiz bir yüzyıl olacak” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından yapılan duadan sonra protokol üyeleri doğal gaz vanasını açarak meşaleyi yaktılar.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow