hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köylü kadınlar ürünlerini satmak için bir araya gelip kooperatif kurdu

    Köylü kadınlar ürünlerini satmak için bir araya gelip kooperatif kurdu
    expand

    Köylü kadınlar ürünlerini satmak için bir araya gelip kooperatif kurdu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa YİĞİT/DOMANİÇ(Kütahya), (DHA)- KÜTAHYA’nın Domaniç ilçesine bağlı Çamlıca köyünde kadınlar, ev ve köy ekonomisine katkı sağlamak, boş olan tarlaları değerlendirmek için kooperatif kurdu. Tarlada hasat ettiklerinin yanı sıra yaptıkları tarhana ve çam kozalağı reçeli gibi ürünleri de satışa çıkaran kadınlar, internet üzerinden tüm Türkiye’ye ulaşmak istediklerini söyledi.
    Domaniç ilçesine bağlı 500 nüfuslu Çamlıca köyünde, 18 kadın ev ve köy ekonomisine katkı sağlamak için bir araya gelerek ürettikleri ürünlerin satışını yapabilmek amacıyla kooperatif kurdu. Domaniç Kaymakamlığı da daha önce bir bankanın şubesi olarak kullanılan atıl binayı kadınlara tahsis etti. Köylü kadınlar, eşleri ve çocuklarıyla birlikte gece gündüz çalışarak binayı onarıp kooperatifin satış dükkanı haline getirdi. Kadınlar köyde boş olan tarlaları işlemeye başladı. Hasat edilenlerin yanı sıra sarımsak, soğan, tarhana ve çam kozalağı reçeli üretti.
    Domaniç Çamlıca Üretici Kadınlar Kooperatifi Başkanı Zekiye Okumuş ise ürünlerini internet üzerinden de satış yaparak tüm Türkiye’ye ulaşmak istediklerini ifade ederek, çok heyecanlı olduklarını belirtti.
    Kooperatif üyesi Fatma Doğan, organik ürün olan her şeyi üretmeye çalıştıklarını belirterek, “Başkanımız kooperatif kuralım deyince biz de arkasından geldik. Başladık bu işe. Organik olarak her şeyi üretmeye çalışıyoruz. Tarlalarımız boş durmasın dedik. Elimizden geldiğince her şeyi ekmeye çalışıyoruz ve bu işi büyüterek devam ettireceğiz. Bir tarafta kooperatif binamızdaki inşaata çalışırken bir yandan da evde paketleme işlerimizi yapıyoruz” dedi.
    Çamlıcalı kadınlara destek veren Yedi Renk Kadınları Sosyal Dayanışma Üretim ve İşletme Kooperatifi Kütahya Şubesi Başkanı Nazife Uslu ise satış ve üretim yapmak için köydeki atıl binanın Domaniç Kaymakamlığı tarafından kendilerine tahsis edildiğini söyledi. Kendi emekleri ile binanın inşaatında çalıştıklarını ifade eden Uslu, köydeki erkek ustalardan da yardım aldıklarını belirterek, “Köydeki kadınlarla birleşerek üretim yapmaya başladık. Kendi üretimimiz soğan, sarımsak, çam kozalağından reçellerimizi ve şurubumuzu yapıp dünya pazarında ve Antalya pazarında satmayı planlıyoruz. Ayrıca doğal ürünlerin üretimini yapacağız. Tarımla ilgili çok güzel şeyler olacak inanıyoruz” dedi.
    (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow