hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Simav'da hayırseverin yaptıracağı depreme dayanıklı caminin temeli atıldı

    Simavda hayırseverin yaptıracağı depreme dayanıklı caminin temeli atıldı
    expand

    Simav'da hayırseverin yaptıracağı depreme dayanıklı caminin temeli atıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KÜTAHYA'nın birinci derece deprem kuşağında yer alan Simav'da hayırsever işadamı, nakliyeci Nihat Özcengiz (76) tarafından yaptırılacak Richter ölçeğine göre 9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı caminin temeli dualarla atıldı.

    Hayırsever Nihat Özcengiz tarafından 101 Evler Mahallesi'nde yaptırlacak tek minarali caminin temel atma törenine, Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Simav Belediye Başkanı AK Partili Adil Biçer, Simav Garnizon Komutanı Binbaşı Mustafa Matar, Simav İlçe Emniyet Müdürü Aytaç Ayhan, Simav İlçe Müftüsü Muhammed Aydın, hayırsever işadamı Nihat Özcengiz ve vatandaşlar katıldı. Simav İlçe Müftüsü Muhammed Aydın, törendeki konuşmasında, hayırsever işadamı Nihat Özcengiz tarafından 250 metrekarelik bir alan üzerine yaptırılacak cami alanının belediye tarafından tahsis edildiğini söyledi.

    Müftü Aydın, Simav'ın hayırseverler ilçesi olduğunu belirti, "Simav'ın her köşesinde hayırseverlerin emeği bulunuyor. Şu an ilçe merkezi ve köylerimizde toplam 213 camimiz bulunuyor. Bunların tamamına yakın bir kısmı hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapılmıştır. Hayırseverliğiyle anılan ilçemiz bu yönüyle birçok kente örnek olmuştur. Bugün 101 Evler Mahallemiz'de temelini attığımız 2 katlı camimizde aynı anda 200 kişi ibadetini yapabilecek. Kutsal mekanlarımız olan camilerimiz bizim ortak kalbimizdir. Bu vesile ile hayırsever hemşerimiz 3 çocuk babası Nahit Özcengiz'e şükranlarımı sunuyorum" dedi.

    Konuşmaların ardından temeli ilk harç, edilen dualarla döküldü. Hayırsever işadamı Nihat Özcengiz tarafından 101 Evler Mahallesine yaptırılan 750 bin TL proje maliyetli, 9 büyüklüğündeki depreme dayanıklı cami inşaatının 6 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmasının planlandığı bildirildi.

    Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow