hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    TBB'den Simav Belediyesi'ne 2 itfaiye aracı hibe edildi

    TBBden Simav Belediyesine 2 itfaiye aracı hibe edildi
    expand

    TBB'den Simav Belediyesi'ne 2 itfaiye aracı hibe edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TÜRKİYE Belediyeler Birliği( TBB) tarafından Kütahya'nın Simav ilçesi Belediyesine ekonomik değeri toplam 850 bin TL olan 2 yeni itfaiye aracı hibe edildi. Hibe araçların hizmete girmesiyle ilgili Cumhuriyet Meydanı Nasuh Ağa Cami önünde Cuma namazının ardından tören düzenlendi.

    Hibe araçların ilçeye hayırlı olmasını dileyen Simav Belediye Başkanı AK Partili Adil Biçer, "İtfaiye müdürlüğümüz bünyesindeki araçlarımızın en yenisi 2005 model. Yeni araçlarımız itfaiye filomuza güç kattı. Bundan böyle ilçemizde ve çevresinde meydana gelebilecek yangınlara bu yeni araçlarımızla daha hızlı müdahale edebileceğiz. Hibe itfaiye araçlarını bize kazandıran başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı  Fatma Şahin'e, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı hemşehrimiz Hamza Dağ'a, AK Parti Kütahya milletvekillerine, AK Parti Kütahya İl Başkanı Sebahattin Ceyhun'a, ilçe başkanımız Ahmet Kulat'a, her konuda yanımızda olan kaymakam Türker Çağatay Halim ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

    Başkan Biçer ayrıca seçimlerin hemen ardından eksikliklerin tespiti amacıyla çalışma başlattıklarını, en çok ihtiyaç duyulan hizmetlerin başında gelen ve eksikliği hissedilen itfaiye araçlarının ilçe kazandırılması amacıyla yaptıkları girişimlerin sonuç verdiğini ifade etti.

    Araçların plaka işlemlerinin tamamlanmasının ardından hizmet vermeye başlayacağını ifade eden başkan Biçer, "İtfaiye aracı yönünden geniş imkanlara sahip olmamız büyük önem taşımaktadır. İtfaiye müdürlüğümüzün hızlı müdahale kabiliyetini artıracak bu iki yeni aracımızın ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

    Suimav İlçe Müftüsü Muhammed Aydın'ın yaptığı duanın ardından kesilen kurbanın kanı araçlara sürüldü. Törene katılan vatandaşlara belediye ikramda bulundu. Simav Kaymakamı Türker Çağatay Halim de katıldığı törende, sık sık maske takılması ve sosyal mesafe kurallarına uyulması yönünde sık sık anonslar yapıldı.

    Mehmet YENEN / SİMAV (Kütahya), (DHA)

     FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow