hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Darende çiçeklerle sarıya büründü

    Darende çiçeklerle sarıya büründü
    expand

    Darende çiçeklerle sarıya büründü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Taha AYHAN/MALATYA, (DHA)- MALATYA'nın Darende ilçesinde, Mayıs ayı ile birlikte açan sarıçiçekler seyirlik görüntüler oluşturdu.
    Eşsiz manzaraya sahip ilçeye Başdirek mahallesine ziyaretçi akını devam ediyor. Başdirek mahallesi muhtarı Hakan Gökçe, Mayıs ayı içerisinde bu güzelliği her yıl yaşadıklarını belirterek, "Mahallemiz Darende merkeze 15 kilometre uzaklıkta Darende- Elbistan karayolu üzerinde bulunuyor. Mayıs ayı içerisinde çayırların çiçek açmasından dolayı bu güzellik ortaya çıkıyor ve çevre il ve ilçelerden doğa fotoğrafçıları, düğün fotoğrafçıları yoğun ilgi gösteriyorlar. Bizlerde mahalle olarak bu ilgiden çok menmunuz. Mayıs ayının ilk ve son haftaları bu güzellikle iç içeyiz. Mayıs ayından sonra da mahallemiz çevresinde Lalelerimiz açıyor. Bu güzellik kırmızı Lalelerimizle devam eder ve mahallemiz sarı- kırmızıya bürünür. Bu güzelliklere mor çiçekler de eklenir. Mahallemizde renk cümbüşü renk deryası oluşur. Günpınar Şelalesi ve Somuncu Baba'ya ziyaret edenleri birçoğu mahallemize geliyor, gelmeyenlerinde bu güzelliği görmelerini tavsiye ediyorum" dedi.
    Her yıl binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan Darende, kentin 'Saklı Cenneti' olarak anılıyor. Günpınar Şelalesi, Somuncu Baba Külliyesi, Kanyon, Balaban içmeceleri, Hasan Gazi türbesi, Aslan Taşlar, Gürün Gökpnar ve bir çok canlıya hayat veren Tohma ırmağı Darende'nin güzelliklerine hayat vermeye devam ediyor.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow