hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van'dan giden ekip, Malatya'da konteyner kent kurma çalışmalarına katılıyor

    Vandan giden ekip, Malatyada konteyner kent kurma çalışmalarına katılıyor
    expand

    Van'dan giden ekip, Malatya'da konteyner kent kurma çalışmalarına katılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gülay KUYUCU/MALATYA, (DHA)- VAN'dan depremin yıkıma neden olduğu illerden Malatya'ya giden ekipler, başta arama kurtarma çalışmaları olmak üzere birçok noktada görev alırken, şimdi de depremden etkilenen vatandaşların barınması için konteyner kent kurma çalışmalarına katıldı.
    Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentlerden Malatya'ya, Van'dan giden ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Van Valisi Ozan Balcı koordinasyonunda Malatya'nın her noktasında depremin yaralarının sarılması için çalışan ekipler, ilk etapta kurdukları çadırların ardından 2 bin konteynerden oluşan konteyner kent kuruyor. Vali Balcı, altyapı, elektrik ve su bağlantılarının Van Su Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) tarafından büyük bir hızla sürdürüldüğü kurulma aşamasındaki konteyner kentte incelemelerde bulundu. Vali Ozan Balcı, büyük bir azimle çalışan ekiplere teşekkür ederek, çalışmaların kısa sürede tamamlanarak vatandaşların konteynerlere yerleştirileceğini söyledi.
    Ekipler ayrıca, Van Valiliği koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen çalışmalarda şehrin zarar gören su ve kanalizasyon altyapısını da onarıyor. VASKİ ekipleri öncelikle depremden etkilenen vatandaşlar için kurulan çadır kentler ve hizmet veren binaların altyapısını onarırken, tankerle su taşıma, basınç aracı ve enkaz kaldırma çalışmalarına da destek veriyor. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow