hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yazar Fatma Bacara'nın 'Güz Gelini' kitabı Gürcistan'da ilgi gördü

    Yazar Fatma Bacaranın Güz Gelini kitabı Gürcistanda ilgi gördü
    expand

    Yazar Fatma Bacara'nın 'Güz Gelini' kitabı Gürcistan'da ilgi gördü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MALATYA, (DHA)- YAZDIĞI kitap ve şiirlerle adından söz ettiren yazar- şair Fatma Bacara'nın 'Güz Gelini' kitabı gelen yoğun talep üzerine Gürcü diline çevrildi. Gürcü'ler tarafından kitap yoğun ilgi gördü.
    Gürcistan'ın önemli eğitim kurumlarından olan Tiflis Galaktion Tabidze Devlet Okulu'nda  Fatma Bacara onuruna düzenlenen imza günü ilgi gördü. Eski Gürcistan Kültür Bakanı Mate Takidze, kitabın Gürcistan'da büyük ilgi gördüğünü ifade ederek, Türk yazar Fatma Bacara'nın diğer kitaplarının da Gürcü diline çevrilmesi noktasında çalışmalara başlanacağını söyledi.
    Fatma Bacara ise 'Güz Gelini' adlı kitabının dünyanın en kadim dilleri arasında bulunan Gürcüceye çevrilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirterek,  "Güz gelini kitabı vesilesiyle, tarihi ve kültürel derin bağlarımız olan Gürcistan'la diyaloğumuzun artarak devam edeceğine inanıyorum. Bu organizasyonda emeği geçen Nina Şahin ve Nana Hanım başta olmak üzere Tiflis Galaktion Tabidze Devlet Okul yönetimi dahil olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum" dedi. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow