hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Aigai Arkeoloji ve Doğa Okulu Projesi' fidan dikimi etkinliği ile sona erdi

    Aigai Arkeoloji ve Doğa Okulu Projesi fidan dikimi etkinliği ile sona erdi
    expand

    'Aigai Arkeoloji ve Doğa Okulu Projesi' fidan dikimi etkinliği ile sona erdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA, (DHA) - TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı kapsamında gerçekleşerek desteklenen 'Aigai Arkeoloji ve Doğa Okulu Projesi' proje anısına Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Yerleşkesi'nde düzenlenen fidan dikim töreni ile sona erdi.

    'Aigai Arkeoloji ve Doğa Okulu Projesi' proje anısına fidan dikim töreni düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ege Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin de paydaşlar arasında yer aldığı projenin son gününde geleceğe nefes olmak ve daha yeşil bir dünya için fidan diken öğrencilere, Manisa Vali Yaşar Karadeniz'in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Rektör Prof. Dr. Ahmet Ataç ve protokol mensupları katıldı.

    TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazanan 'Aigai Arkeoloji ve Doğa Okulu' başlıklı proje kapsamında tüm Türkiye'den gelen lise 9. ve 10. sınıf öğrencilerinin kültürel ve doğal değerler konusunda hem teorik hem uygulamalı eğitim aldığı projenin yürütücülüğünü Manisa Celal Bayar Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi ve Aigai Kazı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Sezgin üstlendi. Proje kapsamında arkeoloji başta olmak üzere sosyal ve fen bilimi alanlarından çeşitli uzmanlar ile tanışma şansı yakalayan katılımcılar; uzmanlarla birlikte eğitsel oyunlar, bilimsel geziler, saha çalışmaları, tartışmalar, yaratıcı drama uygulamaları ve benzeri etkinlikler gerçekleştirdi. Pek çok etkinliğin Aigai Antik Kenti ve çevresinde yürütüldüğü projede öğrenciler, arkeolojik kazı alanı deneyimi, seramik atölyesi, tarih öncesi taş alet atölyesi, yaban hayatı gözlemi gibi uygulamalı etkinlikleri de gerçekleştirdi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow