hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manisa'da tek tırnaklı kesimi yaparken suçüstü yakalanan 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest

    Manisada tek tırnaklı kesimi yaparken suçüstü yakalanan 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest
    expand

    Manisa'da tek tırnaklı kesimi yaparken suçüstü yakalanan 5 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Serkan ÖZDEMİR / AKHİSAR (Manisa), (DHA)- MANİSA'nın Akhisar ilçesinde, jandarmanın düzenlediği operasyonda, etlerini il dışında satmak üzere tek tırnaklı hayvan keserken suçüstü yakalanan 5 şüpheli sevk edildikleri adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu işin dede mesleği olduğunu belirten ve daha önce de aynı suçtan İzmir'de yakalandığı ortaya çıkan şüphelilerden T.H. (21), bu etlerden kendi çocuğuna da yedirdiğini söyledi.

    Akhisar İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Süleymanlı Mahallesi'nde A.H.K. (60) isimli kişiye ait ağılda at ve eşek kesildiği bilgisi üzerine, JASAT ekipleriyle birlikte harekete geçti. Ekipler, ağılda yaptıkları aramalarda etrafı branda ile kapatılmış avlu içinde 4 kesilmiş eşek ve park halinde bulunan kamyonet içerisindeki 3 canlı at ile otomobilde bulunan yaklaşık 40 kilogram eşek eti tespit etti. Ekipler, kesim işlemlerini yaptığı belirlenen ve araç sahipleri olan A.B.Ö (23), A.K (25), A.Ö (21), T.H. ve A.H.K.'yı suçüstü yakaladı. Kaçak kesimi yapılan at ve eşek etlerinin Manisa il dışındaki pazarlarda satışının yapılacağı öğrenildi.  Akhisar İlçe tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kurtarılan 3 atı koruma altına alırken, ele geçirilen tek tırnaklı hayvan etlerine ise imha edilmek üzere el koydu.

    'DEDE MESLEĞİM, ETLERİ ÇOCUĞUMA DA YEDİRİYORUM'

    Gözaltına alınan 5 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından '5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na muhalefet' suçundan adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden, daha önce de İzmir'de tek tırnaklı hayvan keserken yakalanıp, gözaltına alındığı öğrenilen T.H., ifadesinde bu hayvanların etlerini kendi çocuğuna da yedirdiğini söyledi. Tek tırnaklı hayvan kesiminin dede mesleği olduğunu da söyleyen T.H., yine bu işi yapmaya devam edeceğini de ifadesinde belirtti. Diğer 4 şüpheli ise ifadelerinde yardım etmek için T.H.'nin yanında olduklarını belirtti. Şüpheliler, ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow