hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alaşehir'de 153 bin 860 dekar arazi modern sulamaya kavuşacak

    Alaşehirde 153 bin 860 dekar arazi modern sulamaya kavuşacak
    expand

    Alaşehir'de 153 bin 860 dekar arazi modern sulamaya kavuşacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA'nın üzüm cenneti ilçesi Alaşehir'de son 17 yılda 7 baraj 1 de gölet projesi geliştiren Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, bunların hepsi tamamladığında ilçede 153 bin 860 dekar arazinin modern sulamaya açmış olacağını ve bölge üreticisine yılda 16 milyon lira ek gelir sağlayacağını bildirdi.

    Türkiye'de özellikle sultaniye üzümü yetiştiriciliğinde öne çıkan yerlerinden Alaşehir, son 17 yılda yapılan sulama yatırımlarıyla dikkat çekiyor. DSİ Genel Müdürlüğü Alaşehir için 7 baraj, 1 gölet ve 11 sulama projesi geliştirirken, 5 de dere ıslah çalışması yaptı. Alaşehir'de Kavaklıdere ve Kemaliye Barajları'nı tamamlayarak hizmete açan DSİ, Horzum Alayaka, Örencik, ve Toygarlı Barajları'nın inşaatının ise devam ediyor. Şahyar Barajı ile Horzum Keseler Barajı'nın ise planlama ve proje aşamasında olduğu belirtildi. Gülpınar Göleti'nde ise sona yaklaşıldı. Yakında tamamlanması planlanan proje ile1000 dekar arazi can suyuna kavuşacağı vurgulandı. DSİ'nin baraj ve gölet projelerin hepsi tamamlandığında ilçede toplam 8 milyon 270 bin metreküp su depolama hacmine sahip olunacağını kaydetti.

    11 SULAMA PROJESİ GELİŞTİRİLDİ

    Manisa'nın en verimli ovaları arasında gösterilen Alaşehir Ovası için DSİ Genel Müdürlüğü tarafından 11 de sulama projesi geliştirildi. Kavaklıdere Barajı Sulaması, Kavaklıdere Damla Sulaması, Kemaliye Barajı Sulaması ile Soğanlı Damla Sulamaları tamamlanırken, Toygarlı Barajı Sulaması, Gülpınar Göleti Sulaması, Horzum-Alayaka Barajı Sulaması, Örencik Barajı Sulaması'nın inşa çalışmaları devam ediyor. Şahyar Barajı Sulaması, Alaşehir Sulaması Yenileme Projesi ve Horzum Keseler Sulamaları ise planlama ve ihale aşamasında olduğu vurgulandı.

    DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın yaptığı yazılı açıklamada, Alaşehir'de tüm projeler tamamlandığında 153 bin 860 dekar arazinin modern sulama ile tanışacağını söyledi. Aydın, bölgedeki ürün kalitesi ve verimliliğin artması ile de bölge üreticisinin her yıl 16 milyon lira daha fazla kazanması hedeflendiğini kaydetti. Ayrıca Alaşehir'de 5 de dere ıslah çalışması hayata geçirildiğine dikkati çeken Aydın, "Alaşehir Ambarlı Girelli Dereleri Islahı, Alaşehir Badınca Dere Derbent Çayı Arası Islahı, Alaşehir Kavaklıdere Kasabası Değirmen Dere Islahı, Alaşehir Uluderbent Çayı Islahı tamamlandı. Alaşehir Çayı üzerindeki yatak tanzim ve temizlik çalışmalarımız ise sürüyor" dedi.

    ALAŞEHİR (Manisa), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow