hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alaşehir'de deve güreşleri ilgi gördü

    Alaşehirde deve güreşleri ilgi gördü
    expand

    Alaşehir'de deve güreşleri ilgi gördü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nurettin DOĞAN /ALAŞEHİR/ Manisa(DHA)-MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, 3'üncüsü düzenlenen deve güreşlerinde 110 deve güreşti. Güreşte dereceye giren develerin sahiplerine kupa verildi.

    Cumhuriyet Parkı Arenası'nda 110  devenin katılımıyla deve güreşlerinin 3'üncüsü düzenlendi. Etkinlikte, Akdeniz, Ege ve Marmara bölgelerinden gelen develer güreştirildi. Güreşler sonunda dereceye giren develerin sahiplerine kupa verildi. Güreşin ağalığını, yaş ve kuru üzüm tüccarı Mehmet Doğan aldı. Etkinliğe ilgi gösteren vatandaşlar, piknik yapıp eğlenceli zaman geçirdi. Güreş Ağası Mehmet Doğan, "Ata kültürümüz olan Yörük geleneğini yaşatmak, atalarımızın yük taşımak için kullandıkları develeri ve deve güreşlerini yaşatmak için emek harcayan deve sahibi Yörük kardeşlerimize destek amacıyla  ağalığımız Alaşehirlilere hayırlı olsun, kültürümüzün yaşatılması için 50 bin TL destekte bulundum. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun" dedi.

    'BU KÜLTÜRÜ YAŞATMAK İSTİYORUZ'
    Belediye başkanlık kupasında güreşen develerin sahiplerine kupa veren Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, "Ata kültürümüz olan bu spor dalını inşallah bundan sonra yaşatacağız. Bizim doğaya, insana ve çevreye saygılı bir yaklaşımımız var. Bu canlarımızın kıymetini bilmek, bu kültürü yaşatmak istiyoruz. Develerin zarar görmelerini engellemek için ağız bağları var. Bugüne kadar hiçbir devemiz zarar görmeden festivallerimizi gerçekleştirdik. En büyük Türkmen en büyük Yörük, Atatürk. Atatürk'ün o iki mavi gözü ışığında da ilerlemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow