hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Alaşehir'de halk eğitim merkezi ile farklı alanlarda yaklaşık 200 kurs açıldı

    Alaşehirde halk eğitim merkezi ile farklı alanlarda yaklaşık 200 kurs açıldı
    expand

    Alaşehir'de halk eğitim merkezi ile farklı alanlarda yaklaşık 200 kurs açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nurettin DOĞAN /ALAŞEHİR/ Manisa(DHA)- MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde açılan 'Sanat ve tasarım' kursunda, kursiyerler yaptıkları çalışmalarla yeni eserler yaratıyor. Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Aktaş, "Bugüne kadar Kat'ı Sanatı başta olmak üzere farklı alanlarda yaklaşık 200 kurs açtık" dedi.

    Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 'Sanat ve tasarım' alanında kurs açıldı. El Sanatları Usta Öğreticisi Gülay Hazer tarafından verilen kurs 248 saat sürecek. Kursa katılan 25 kursiyer Atatürk resmi, cami tablosu, manzara resimleri, çiçek, hayvan resimleri ve özgün çalışmalar yaparak, yeni eserler yaratıyor. Alaşehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Aktaş, "Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi olarak, bugüne kadar Kat'ı Sanatı başta olmak üzere farklı alanlarda yaklaşık 200 kurs açtık. Bakanlığımızın hedefi yerleşim yerinin nüfusunun yüzde 1'ine ulaşmakken, biz Alaşehir olarak yüzde 15'e ulaşmış durumdayız. Talepler doğrultusunda yeni kurslar açmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

    'YENİ ARKADAŞLIKLAR EDİNİP, GÜZEL ZAMAN GEÇİRİYORLAR'
    Kursların 248 saat sürdüğünü dile getiren Alaşehir Halk Eğitimi Merkezi El Sanatları Usta Öğreticisi Gülay Hazer, "Kursiyerlerimiz adete ilmik ilmik dokuyarak, yeni bir eser yaratıyor. Çalışma bittikten sonra da eserleriyle gurur duyuyorlar. Kursumuz 248 saat sürüyor. Güzel bir ortam içerisinde yeni arkadaşlıklar edinip, güzel zaman geçiriyorlar. Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşan Kat'ı Sanatı en yoğun ilgi gören kurslarımızdan biri" dedi.

    'KENDİMİZİ DAHA MUTLU HİSSEDİYORUZ'
    Kursiyerlerden ev hanımı Gülcan Yavuz, "Kat'ı Sanatı'yla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Boş zamanımız çok. Halk Eğitimi Merkezi'nin verdiği kurslardan yararlanmak için geliyoruz.  Hem zamanımız çok güzel geçiyor, hem de yeni arkadaşlarla tanışıyoruz. Kursta ufkumuz açılıyor, kendimizi daha mutlu hissediyoruz, özgüvenimiz artıyor. Kadının sadece evde oturmak yerine her türlü yükün altından kalkabileceğini ve başarabileceğini görüyoruz" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow