hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bozdoğanlı Yakamoz 'En güzel deve' seçildi, sahibine 'altın havan' ödülünü kazandırdı

    Bozdoğanlı Yakamoz En güzel deve seçildi, sahibine altın havan ödülünü kazandırdı
    expand

    Bozdoğanlı Yakamoz 'En güzel deve' seçildi, sahibine 'altın havan' ödülünü kazandırdı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa), (DHA) - MANİSA'nın Alaşehir ilçesinde, yarın yapılacak 3'üncü Deve Güreşleri öncesinde 12 devenin katılımıyla 'En Güzel Deve Yarışması' yapıldı. Yarışmada birinci olan  'Yakamoz' isimli devenin sahibi 'altın havanla' ödüllendirildi.

    Alaşehir'de belediye tarafından 3'üncüsü bu yıl düzenlenen deve güreşleri kapsamında, 'En Güzel Deve Yarışması' yapıldı. Cumhuriyet Parkı'nda yarın yapılacak güreşler öncesinde düzenlenen güzellik yarışmasına Ege Bölgesi'nin çeşitli yerlerinden gelen 12 deve katıldı. Havut giydirilen develer yarışma öncesinde davul, zurna eşliğinde Sevgi Yolu'nda yürütüldü. Jüri üyelerinin süs, paça, giyim, şalvar, üstündeki havut ve temizlik üzerinden yaptığı değerlendirmede Aydın'ın Bozdoğan ilçesinden gelen 'Yakamoz' isimli deve birinci olarak 'en güzel deve' seçildi. Balıkesir Ayvalık ilçesinden gelen 'Taşkınbey' isimli deve ikinci, yine aynı ilçeden gelen 'Militan' isimli deve ise üçüncü oldu. Birinci olan devenin sahibi Mutlu Arıkan 'altın havanla' ödüllendirildi. Dereceye giren diğer deve sahiplerine ise plaket verildi.

    Etkinlikte konuşan Alaşehir Belediye Başkanvekili Erol Kacar, Alaşehir'in binlerce yıllık geçmişiyle birçok medeniyete ev sahipliği yapmış uygarlıkların beşiği olduğunu belirtip, "Bu sırada Anadolu'yu yurt yapan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu unsurlarından birisi olan Yörük kardeşlerimize de ev sahipliği yapan bu kadim şehrimizde atalarımızdan miras aldığımız bu kültürel mirası gelecek nesillere aktarabilmek için, bu tür sosyal etkinlikleri düzenliyoruz" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow