hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çocukları teknolojiden uzak tutacak projeye hibe desteği

    Çocukları teknolojiden uzak tutacak projeye hibe desteği
    expand

    Çocukları teknolojiden uzak tutacak projeye hibe desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA'nın Alaşehir ilçesindeki Selahattin-Zuhal Barutçuoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin, teknolojinin zararlı yönüne karşı bir alternatif üretmek, çocuğu ekran başından sokağa çıkarmak amacıyla, 'Ekrana Elveda Sokağa Merhaba' adı altında hazırlanan proje, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 18 bin 250 lira hibe desteği aldı.

    Alaşehir Selahattin-Zuhal Barutçuoğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı 2019-1 Çağrı Dönemi için 'Ekrana Elveda Sokağa Merhaba' projesi hazırladı. Proje okulda düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Proje tanıtım toplantısına Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, CHP'li Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, Alaşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan 18 bin 250 lira hibe desteği alan projenin tanıtım töreninde konuşan Selahattin-Zuhal Barutçuoğlu Anadolu Lisesi Müdürü İsa Bilgin, "Öğrencilerimizin, öğretmenleri Özlem İlşe öncülüğünde hazırladığı proje ile öğrencileri, teknolojinin zararlı yönüne karşı bir alternatif üretmeyi amaçladı. Çocuğu ekran başından sokağa çıkarmak amacıyla hazırlanan projeyle, unutulan sokak oyunlarını Alaşehir ilçe merkezi ve kırsal mahallerindeki ilk ve orta dereceli okulların bahçelerine oyun alanları çizerek, yarışma ve şenlik havasında tanıtarak, tekrar oynanması sağlanacak. Böylelikle, çocukların teknolojik cihazlardan uzak tutulmuş olacak" dedi.

    Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun, da teknoloji kullanılması çok güzel olduğunu, yaşam kalitemizi artırdığını belirtip, "Ancak, teknolojinin kullanılma amacı çok önemlidir. Ne yazık ki günümüzde bu hastalığın bulaşmadığı hane yok gibi.  İşte bu bağımlılığı önleyebilmek, teknolojiyi doğru amaçlı kullanabilmek için bu tür çalışmalar yapılıyor. Projenin hazırlanmasında emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

    Nurettin DOĞAN / ALAŞEHİR (Manisa, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow