hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirci yıl sonuna kadar 4 baraja daha kavuşacak

    Demirci yıl sonuna kadar 4 baraja daha kavuşacak
    expand

    Demirci yıl sonuna kadar 4 baraja daha kavuşacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    DEVLET Su İşleri (DSİ) 2'inci Bölge Müdürü Birol Çınar, Manisa'nın Demirci ilçesindeki  Durhasan, Kuzuköy, Sayık ve Güveli barajlarının bu yıl bitirileceğini söyledi. Çınar, tamamlanacak 4 projeyle birlikte Demirci'de inşası tamamlanan baraj sayısının 6 ya yükseleceğini belirtti.

    Elverişli iklimine rağmen modern sulama yapılamadığı için uzun yıllar tarımda kabuğunu kıramayan Manisa Demirci son dönemde atağa geçti. 'Hünnap' gibi endemik ürünlerle adını sık sık Türkiye gündemine getiren Demirci'ye, DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar'dan 4 müjde birden geldi. İnşaatları devam eden Kuzuköy, Güveli ve Sayık barajlarının şantiyelerini ziyaret edip projelerin son durumunu denetleyen DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, 2021 yılı sonuna kadar Sayık, Kuzuköy, Durhasan ve Güvenli barajlarının inşaatlarının tamamlanacağını açıkladı.  Çınar, Sayık, Güveli ve Kuzuköy Barajları'nın gövde dolgu çalışmalarının son aşamada olduğunu belirtti. Durhasan Barajı'nda yapılacak dolu savak ve sağ sahil heyelan iyileştirmelerinin hızla tamamlanacağını söyledi. Çınar, Kuzuköy Barajı ile 1500, Sayık Barajı ile 960, Güveli Barajı ile 1000 ve Durhasan Barajı ile de 1870 dekar araziye can suyu sağlanacağını belirtti. Çınar, 4 barajın bölge ve ülke ekonomisine yılda 12.7 milyon lira ek gelir sağlayacağını vurguladı.

    Demirci için DSİ 2. Bölge Müdürlüğü'nün toplam 13 baraj ve gölet projesi hazırladığının altını çizen DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar daha önce Ayvalan Barajı ve sulaması ile Kılavuzlar Barajı'nı bölge üreticisinin hizmetine sunduklarını hatırlattı. Tamamlanacak 4 projeyle birlikte Demirci'de inşası tamamlanan baraj sayısının 6 ya yükseleceğini belirtti.

    Manisa Demirci için planlanan 13 baraj ve göledin toplam 16 bin 765 bin metreküp su depolayacağını kaydeden Birol Çınar toplam 24 bin 980 dekar verimli tarım arazisinin de modern sulamaya açılacağını kaydetti.

    MANİSA, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow