hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demirci'de kılavuzlar bereketi

    Demircide kılavuzlar bereketi
    expand

    Demirci'de kılavuzlar bereketi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA'nın Demirci ilçesindeki Kılavuzlar Barajı, 2021 yaz sulama sezonunda 1540 dekar araziye can suyu vererek bölge ekonomisine yaklaşık 2.2 milyon lira daha fazla kazandırıyor.

    DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

    Demirci'deki Kılavuzlar Barajı, 2 yıl gibi bir sürede tamamlandı. Geçen yıl 1540 dekar araziye can suyu veren baraj, bölge ekonomisine yaklaşık 2.2 milyon lira daha fazla kazandırdı. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, "Demirci Kılavuzlar Barajımız bu yılda vatandaşımızın yüzünü güldürüyor. Kurak yaz aylarında tarla ve bahçelerini modern teknikler ile sulama imkanına kavuşan üreticimiz hem üretim maliyetlerini azaltıyor hem de verimliliği artırıyor. Kılavuzlar Barajı ayrıca bölgede ürün çeşitliliği yaratıyor ve üreticiye yılda birden fazla hasat imkanı sağlıyor" dedi.

    Kılavuzlar Barajının 2017 baharında temelinin atıldığını belirten Yıldız, "Kılavuzlar Köyü'nün kuzeyindeki Bağıran Dere üzerine inşa edilen barajın gövde dolgusu için 250 bin 350 m3 dolgu yapıldı. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde inşa edilen barajın gövde yüksekliği 32.5 metre. 1540 dekar araziye can suyu veren barajda 900 bin m3 su tutulabiliyor. Kılavuzlar Barajı ve Sulaması Projesi'nin bu yıl bölge üreticisine yaklaşık 2.2 milyon lira ek gelir getirmesi hedeflenmektedir" diye konuştu.

    DEMİRCİ (Manisa), DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow