hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuzuköy Barajı inşaatında sona yaklaşılıyor

    Kuzuköy Barajı inşaatında sona yaklaşılıyor
    expand

    Kuzuköy Barajı inşaatında sona yaklaşılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA Demirci ilçesindeki 1500 dekar verimli tarım arazisini modern sulama ile buluşturacak Kuzuköy Barajı'nın yaklaşık yüzde 60'ı bölümünün tamamlandığı bildirildi. Gövde dolgu çalışmalarının devam barajın, yıl sonuna kadar tamamlanacağı belirtildi.

    Demirci'de 1500 dekar verimli tarım arazisine can suyu sağlayacak Kuzuköy Barajı'nda sona yaklaşılıyor.  Temelden yüksekliği 39 metre olan, gövdesi kil çekirdekli kaya dolgu tipinde projelendirilen Kuzuköy Barajı'nın yaklaşık yüzde 60'lık bölümü tamamlandı. Halen gövde dolgu çalışmaları devam barajın tüm üniteleriyle yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor. Kuzuköy Barajı ve Sulaması Projesi tamamlanıp, hizmete girmesiyle tarlalardaki verimin artmasının ve sulama maliyetlerinin düşürülmesinin amaçlanıyor. 870 bin metreküp su tutulabilecek kapasiteye sahip barajın hizmete girmesiyle, bölge üreticisinin 2021 yılı rakamlarıyla her yıl ortalama 2.1 milyon lira daha fazla kazanacağı öngörülüyor.

    Baraj inşaatının yıl sonuna kadar su tutacak hale geleceğini kaydeden DSİ 2. Bölge Müdürü Birol Çınar, "Birkaç ay içerisinde 190 bin metreküplük dolguyu tamamlayarak barajın gövde dolgusunu bitireceğiz. Daha sonra ise dolu savak ve vana odası imalatlarımızı hızla tamamlayarak 9 ay içerisinde barajda su tutacağız" diye konuştu.

    MANİSA, (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow