hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ders notlarını ses kaydıyla dinleyen görme engelli Hülya, üniversiteyi bitirdi

    Ders notlarını ses kaydıyla dinleyen görme engelli Hülya, üniversiteyi bitirdi
    expand

    Ders notlarını ses kaydıyla dinleyen görme engelli Hülya, üniversiteyi bitirdi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ersan ERDOĞAN/MANİSA, (DHA)-MANİSA'nın Yunusemre ilçesinde, eğitim hayatı boyunca sınıfta aldığı ders notlarıyla ilgili ses kayıtlarını dinleyip, konu tekrarı yapan görme engelli Hülya Gül (34), hayali olan ilahiyat fakültesi bölümünü de cep telefonundan dinlediği ders notları sayesinde açık öğretimle tamamladı. Gül, "İnsan istediği zaman her şeyi başarır. Azim, başarı getiriyor" dedi.

    Bulgaristan'da 1989 yılında prematüre olarak dünyaya gelen Hülya Gül, kuvöze konuldu. İddiaya göre, doktorların bantlamayı unutması sonucu ışık alan göz damarları kurudu. Görme yetisini kaybeden Gül, 11 yaşındayken annesiyle birlikte Manisa'ya yerleşti. Gül, İzmir'deki Aşık Veysel Görme Engelliler İlkokulu'nda eğitim görüp, Braille alfabesini öğrendi. Eğitim hayatı boyunca ders notlarıyla ilgili ses kayıtlarını dinleyip, konu tekrarı yapan Gül, özel sınıfta eğitim gördüğü Manisa Lisesi'nden mezun oldu. Hayali olan ilahiyat fakültesi bölümüne açık öğretimle 2018 yılında kaydolan Gül, üniversiteyi de cep telefonundan dinlediği ders notları ve lisedeki öğretmenlerinin desteği sayesinde geçen şubat ayında tamamladı.

    'HER ŞEYİ BAŞARMAK MÜMKÜN'
    Hafızlığı tamamladığını ve Kur'an kursundan öğreticilik yapmaya hazırlandığını belirten Gül, "Başarılı olduğumu gören çevremdekiler, herhangi bir engelleri olmasa da bu kadar azimli olmadıklarını söylüyorlar. Başarılarım için özeniyorlar. Engelli bireyler kesinlikle kendilerini soyutlamasın. Her şeyi başarmak mümkün. Görme engelli çocukları olan ailelerden bazıları çocuklarından utanabiliyor. Lütfen kendini kanıtlamak isteyen herkese fırsat versinler. Eminim onlar da kendilerini kanıtlayacaktır. İnsan istediği zaman her şeyi başarır. Azim, başarı getiriyor. Mezun olduğum için çok mutluyum" diye konuştu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow