hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fatih Gençlik Merkezi ile Fatih Gündüz Bakımevi ve Kreşi hizmete açıldı

    Fatih Gençlik Merkezi ile Fatih Gündüz Bakımevi ve Kreşi hizmete açıldı
    expand

    Fatih Gençlik Merkezi ile Fatih Gündüz Bakımevi ve Kreşi hizmete açıldı  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA, (DHA) - MANİSA'nın Şehzadeler ilçesinde Belediye'nin 3 milyon 924 bin 889 TL bedelle hayata geçirdiği Fatih Gençlik Merkezi ile Fatih Gündüz Bakımevi ve Kreşi törenle hizmete açıldı. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik "Geleceğimizin teminatı yavrularımıza, gençlerimize Şehzadelerimize ve Manisa'mıza bu güzel eserimiz hayırlı olsun" dedi.

    Şehzadeler Belediyesi'nin gençlere ve çocuklara kazandırdığı Fatih Gençlik Merkezi ile Fatih Gündüz Bakımevi ve Kreşi törenle açıldı. Açılışa Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Mehmet Emin Çipiloğlu, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Hakan Gürtunca, CHP Manisa Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Yenal Yıldırım ve çok sayıda davetli katıldı.

    Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatlarını kaybedenleri anarak başladığı konuşmasında, "Normalde bu tesisin 1 ay önce açacaktık. Yaşanan depremler nedeniyle açılışın ertelenmişti" dedi.

    Tesisle ilgili bilgi veren Başkan Çelik, "Binamızın toplam alanı 614 metrekare olup, 278 metrekare kreş ve 336 metrekare gençlik merkezi olarak iki kısma ayrılmıştır. Binanın komple elektrik tesisatı ve aydınlatmaları yenilenmiş olup, TV hattı, kamera sistemi ve data sistemi hattı yenilenmiştir. Binanın tüm alanlarını kapsayan mekanik hücreli havalandırma tesisatı yapılmıştır.  Ayrıca tüm alanların ısıtma ihtiyacını karşılamak amacıyla 65 KW kombi ve radyatör tesisatı yapılmıştır. Binamız; inşaat ve tadilat işleri, havalandırma, doğalgaz ve ısıtma işleri, elektrik ve aydınlatma işleri 2 milyon 77 bin 324 TL; tefrişat 1 milyon 847 bin 565 TL'ye; toplamda ise  3 milyon 924 bin 889 TL'ye mal olmuştur.  Kreş bölümünde; her biri 28 metrekare olan 3 sınıf, 23 metrekarelik yemekhane, 18 metrekarelik mutfak, 30 metrekarelik uyku odası, 2'si kadınlar için 5 lavabo, 67 metrekarelik bekleme ve oyun salonu, 21 metrekarelik müdüriyet ve 27 metrekare de hol bulunmaktadır. Gençlik merkezi bölümünde; 2 kadın ve erkekler için lavabo, 13 metrekare depo, 24 metrekare tarım atölyesi, 48 metrekarelik ses stüdyosu, 36 metrekarelik müzik atölyesi, 44 metrekarelik spor salonu, 24 metrekarelik kendin yap atölyesi (İHA ve dron yapım atölyesi) ve 18 metrekarelik mescid,  ara hol ve giriş holü bulunmaktadır" dedi. 

    PAZAR GÜNLERİ HARİÇ HER GÜN AÇIK OLACAK

    Fatih Gençlik Merkezi'nin pazar hariç her gün 20.00'a kadar açık olacağını kaydeden Başkan Çelik, şöyle devam etti:

    "2 İHA takımımız mevcut. Onlar da burada çalışmalarını yürütecekler. Kendin yap atölyesinde; lise ve üniversite öğrencilerimiz 2 takım halinde çalışma yapacak. Dron yapımı için de birtakım çalışmalara başladı. Toplamda 50 öğrencimiz burada çalışma yapacak. Diğer öğrenci seçimleri eğiticiler tarafından yapılacak. E-spor atölyesinde; 5 asil, 1 yedekten oluşan iki takımız olacak. Şu an için 2 takım da çalışmalara başladı. Eğitmenlerin gözetiminde 100 gencimiz burada çalışmalar yapacak. Müzik atölyesinde; gitar, piyano, kısa ve uzun bağlama, keman, ney, darbuka dersleri olacak. Yılda 500 öğrenci eğitilecek. Tarım atölyesinde öğrencilerimiz tarımı sevecek ve teknik tarımı öğrenecekler. Her öğrenciye bir bitki yetiştirme fırsatı verilecek. Yılda 1000 öğrenci sulu tarımı öğrenecek. Ses stüdyomuz, gençlerimizin çok merak ettiği ve seveceği bir bölüm haline gelecek. Öğrenci kardeşlerimiz burada kendi seslerini kaydedebilecekler. Müzikli bir ortamda şiir, şarkı, türkü okuyarak, mutlu olacaklar. Yılda 1200 öğrenci buradan faydalanacak.

    Ayrıca dart oyunu, masa tenisi ve sanal gözlüklerle dünyayı keşfetme ve sanal alemde dolaşarak güzel vakit geçirecekler. Bu hizmetlerden de yılda 1000 gencimiz faydalanacak. Kreş ve Gündüz Bakımevimizdeki 3 sınıfımızın kapasitesi şimdiden doldu. Kreşimizde şu an 50 öğrenci eğitim görüyor. Sulu tarımı ilk onlar öğreniyor. Kreşimizde öğrencilerimize yemekleri de kendi aşçılarımız hazırlamaktadır. Geleceğimizin teminatı yavrularımıza, gençlerimize Şehzadelerimize ve Manisa'mıza bu güzel eserimiz hayırlı olsun"

    Konuşmaların ardından yapılan dualar eşliğinde kurdelesi kesilerek tesis hizmete açıldı. Başkan Çelik, açılışın ardından protokol üyeleriyle

    Fatih Gençlik Merkezi ile Fatih Gündüz Bakımevi ve Kreşi'ni gezip, incelemede bulundu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow