hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kırkağaç'ta kamu personeline afet çadırı kurma eğitimi verildi

    Kırkağaçta kamu personeline afet çadırı kurma eğitimi verildi
    expand

    Kırkağaç'ta kamu personeline afet çadırı kurma eğitimi verildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA'nın Kırkağaç ilçesinde, Kaymakamlık ve Türk Kızılay'ı işbirliğiyle kamu kurum ve kuruluşu çalışanlarına  'Afetlerden Korunma ve Çadır Kurma Eğitimi' verildi.

    Kırkağaç Kaymakamlığı'nın koordinesinde, Kırkağaç Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 'Afetlerden Korunma ve Çadır Kurma Eğitimi'ne ilgi büyük oldu. Gün boyunca devam eden eğitime okul müdürleri, öğretmenler, muhtarlar, din görevlileri ve gönüllü vatandaşlarında aralarında bulunduğu 176 kişi katıldı. Türk Kızılayı İzmir Bölge Afet Yönetim Merkezi'nden Afet yetkilisi Efe Keleş, katılımcılara tek tek 16.5 metrekarelik deprem çadırı kurmayı, uygulamalı olarak anlattı. Keleş, katılımcılara ayrıca, afet konusunda bilinçlendirme eğitimi de verdi.

    Eğitime katılan Edip Bayat İlköğretim Okul Müdürü Ozan Bala, eğitimin kendileri için çok faydalı olduğunu belirtip, "22 Ocak'tan bu yana ilçemizde depremi yaşıyoruz. Verilen bu eğitim, ilçedeki kamu personeli olarak bizler için bir deneyim oldu. Allah göstermesin ama olası bir afette ilçemizde afet çadırı kuracak çok sayıda personel kazandırılmış oldu" dedi.

    Kırkağaç İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi  Süheyla Kırkağaç da deprem ve doğal afetlere karşı artık daha hazırlıklı olduklarını belirtip, "Eğitim sayesinde daha donanımlı ve bilinçli bir hale geldik. İnşallah hiçbir afet yaşanmaz. Ancak yaşanırsa da aldığımız eğitimle bizler elimizden geldiğince gereken desteği, yardımı yapmaya hazırız" dedi.

    22 Ocak'ta merkez üssü Akhisar olan 5.4 büyüklüğünde, 28 Ocak'ta merkez üssü Kırkağaç olan 4.8 büyüklüğünde, depremler meydana gelmiş, sonrasında da binlerce artçı sarsıntı yaşanmıştı.

    Erdinç ALKAN / KIRKAĞAÇ (Manisa), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow