hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kula'da Çanakkale Zaferi ve şehitler anıldı

    Kulada Çanakkale Zaferi ve şehitler anıldı
    expand

    Kula'da Çanakkale Zaferi ve şehitler anıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA'nın Kula ilçesinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. Yılı nedeniyle tören düzenlendi.

    18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 104. Yılı kapsamında, Kula Şehit Ömer Halisdemir ve Yunus Emre Kent Meydanı'nda tören yapıldı. Törene, Kula Kaymakamı Kemal Duru, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu, MHP'li Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Sümen, Kula İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Gürsel Aydın, Kula İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Mustafa Yıldırım, Kula Askerlik Şube Başkan Vekili Asteğmen Emre Aydoğmuş, Kula İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Hüseyin İzci ile İsa Ekiz, Kula Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Çürük, gaziler, Millet İttifakı'nın İYİ Partili Kula Belediye Başkan adayı Selim Aşkın, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının başkanları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Buradaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasın ardından programa katılan protokol üyeleri, Kula İlçe Şehitliği'ni ziyaret edip, dua etti.

    ANMA PROGRAMI KÜLTÜR MERKEZİNDE DEVAM ETTİ

    Daha sonra Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programına geçildi. Buradaki program öncesinde protokol üyeleri, günün önemi çerçevesinde düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren eserlerin yer aldığı sergiyi gezdi. Daha sonra programa geçildi.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi Müdürü Abdullah Akkaya yaptı. Akkaya'nın konuşmasının ardından ilçedeki okullarda görevli müzik öğretmenleri ve Selim Sabahat Palanduz Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo sahnelendi.

    Program, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 104. Yılı kasamında ilçede düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin dağıtılmasıyla sona erdi.

    Hasan YİĞEN / KULA (Manisa), (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow