hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kulalı mahalli sanatçıdan 'deprem' türküsü

    Kulalı mahalli sanatçıdan deprem türküsü
    expand

    Kulalı mahalli sanatçıdan 'deprem' türküsü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hasan YİĞEN / KULA, (MANİSA), (DHA) - MANİSA'nın Kula ilçesinde yaşayan Kültür ve Turizm Bakanlığı Mahalli Sanatçısı Sami Dinç, 'asrın felaketi' olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerle ilgili 'Ne Olur Bir Ses Ver' adını verdiği türkü besteledi. Yeni bestesini bağlamasıyla seslendiren Dinç, sosyal medyada paylaştı.

    Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli, 10 ili vuran 2 büyük yıkıcı depremin ardından Türkiye'nin dört bir yanında yardım kampanyaları ve çeşitli çalışmalar yürütülürken, bir yandan da yaralar sarılmaya devam ediyor. Bu çerçevede geçtiğimiz yıllarda yaşanan Covid-19 pandemisinde kendisinin yazıp bestelediği eserle ülke gündemine gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Mahalli Sanatçısı Sami Dinç, afet bölgesinde yaşananları konu alan yeni bestesini bağlamasıyla seslendirdi. 'Ne Olur Bir Ses Ver' ismini verdiği eseriyle dinleyenleri duygulandıran Dinç, uzun yılların ardından son zamanlarda en çok duyulan sesler arasında yerini alan Sesimi duyan var mı?' sözüyle de duygularını anlattı. Depremden etkilenen 10 ilin isimlerinin yer aldığı, afet gününden bu yana yaşanılan ve ülke gündemine çeşitli konuları ele alan Dinç, yeni türküsünü sosyal medyada paylaştı.

    Bölgede yaşanan felaketleri düşünerek elinden geldiğince yaşanılan acı tabloyu anlatmaya çalıştığını dile getiren mahalli sanatçı Sami Dinç; " 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremler hepimizi derinden yaraladı. Herkes karınca kararınca tüm afetzedelerimize yardıma koştu. Yabancı ülkelerden gelen yardımseverlerimize de ayrıca kendi adıma teşekkür ediyorum. Ben de 'Kendimce nasıl bir şey yapabilirim' diye düşündüm. Deprem bölgesiyle ilgili naçizane bir türkü yapma fikri ortaya çıktı. Hatalarımız af ola. Ülkemizin başı sağ olsun. İnşallah bugünleri hep birlikte aşacağız" dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow