hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şiir dinletisi ve mini konserin geliri SMA hastası Duru bebeğe

    Şiir dinletisi ve mini konserin geliri SMA hastası Duru bebeğe
    expand

    Şiir dinletisi ve mini konserin geliri SMA hastası Duru bebeğe

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KULA (Manisa), (DHA) - MANİSA'nın Kula ilçesinde, genetik ve ölümcül bir kas hastalığı olan Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Tip 1 hastası olan 2 yaşındaki Duru Sağlık bebeğin 'zolgensma' gen tedavisi olabilmesi için gereken paranın toplanmasına destek olmak için Yazar ve Şair Alim Yavuz ile bir müzik grubu tarafından şiir dinletisi ve mini konser düzenlendi. Galatasaraylı futbolcular tarafından imzalanmış bir forma da açık artırmayla satışa çıkarıldığı etkinlikte, Duru bebek için 80 bin lira gelir elde edildi.

    Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan ev kadını Hatice Sağlık ile fabrika işçisi Mehmet Ali Sağlık çiftinin, 2 yaşındaki kızları Duru Sağlık'a bir süre önce genetik ve ölümcül bir kas hastalığı olan SMA Tip 1, teşhisi konuldu.  Ailesi, Avrupa ve ABD'de tek doz olarak olarak uygulanan 2132 euro (35 milyon 604 bin 400 lira) tutarındaki zolgensma gen tedavisi için yardım kampanyası başlattı. SMA hastası Duru bebek için Yazar ve Şair Alim Yavuz ile bir müzik grubu da Manisa Valiliği'nden alınan izinle şiir dinletisi ile mini konser program düzenledi. Kent Meydanı Kültür Merkezi'nde düzenlenen biletleri 30 liradan satılan programa ilgi büyük oldu.

    İMZALI FORMADAN 15 BİN LİRA GELİR

    Program kapsamında Galatasaray futbol takımının oyuncuları tarafından imzalanmış bir forma açık artırma ile satışa çıkartıldı. Formayı 2 bin liraya Eczacı Alaettin Palanduz satın aldı. Palanduz, satın aldığı formayı yeniden kampanyada kullanılmak üzere bağışladı. Tekrar satışa çıkartılan formayı diğer hayırseverlerde satın alıp, Palanduz gibi yeniden kampanya için bağışladı. Böylece sadece formadan 15 bin TL gelir elde edildi. Etkinlikte yazar ve şair Alim Yavuz'un 'Sakın Acında Kaybolma' adlı kitabı da satışa sunularak, elde edilen gelir kampanyaya aktarıldı. Etkinlikte Duru bebek için toplam 80 bin lira toplandı.
    Minik Duru için düzenlenen kampanyada gönüllü olarak görev alan Nuray Baştürk Develi, sadece imzalı formadan 15 bin TL'ye yakın gelir elde ettiklerini belirtip, "İmzalı formayı açık artırma ile satın alıp geri iade eden Kaymakam Kemal Duru, Alaettin Palanduz, gazeteciler Hasan Yiğen ve Alaettin Yakın, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'un eşi Emine Tosun, MHP Kula Belediye Meclis Üyesi İbrahim Kilimci, Kula Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Çakan, İzmir Manisalılar Derneği yetkilileri ve vatandaşlar Coşkun Başol ile Şerif Kasap'a teşekkür ediyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow