hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manisa TSO Başkanı Mehmet Yılmaz: Seçimler sona erdi, ekonomi gündemine odaklanılmalı

    Manisa TSO Başkanı Mehmet Yılmaz: Seçimler sona erdi, ekonomi gündemine odaklanılmalı
    expand

    Manisa TSO Başkanı Mehmet Yılmaz: Seçimler sona erdi, ekonomi gündemine odaklanılmalı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MANİSA, (DHA)-MANİSA Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, seçimlerin tamamlanmasının ardından belirsizlik ortamının sona erdiğini belirtip, "Ekonomi gündemine odaklanılmalı, en kısa sürede ihracatçılarımızın beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda yeniden belirlenecek ekonomik politikalarla yatırım ortamının iyileştirilmesi, enflasyon kur makasının daraltılması, enflasyon faiz dengesinin sağlanması ve finansmana erişimin kolaylaştırılması gerekmekte" dedi.

    Manisa Ticaret ve Sanayi Odası mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ümit Türek'in başkanlığında gerçekleşen toplantıda ekonomideki güncel konular ele alındı. Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinin geride kaldığını belirten Manisa TSO Meclis Başkanı Ümit Türek, tekrar Cumhurbaşkanı seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve seçilen milletvekillerini tebrik etti. Türek, "Ümit ediyorum ki ilimizden seçilen vekiller Manisa'mızın sorunlarını çözme noktasında çaba gösterirler. Sonuç olarak iş dünyası ekonomide atılacak adımları bekliyor. Seçim süreci ekonomi politikasını çok etkiledi. Artık rayına giren bir ekonomi ile önümüzü görmek istiyorum. Yapılan seçimlerin ülkemize, tekrardan hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

    'SEÇİM SONUÇLARININ ÜLKEMİZ VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM'
    Toplantıda söz alan Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz da seçimlerin tamamlanmasının ardından belirsizlik ortamının sona erdiğini belirtip, "Artık tüm enerjimizle ülkemizin temel meselelerine odaklanmanın zamanı geldi. Hep birlikte, ekonomimizi gelişmiş bir noktaya taşıyarak huzurlu bir refah toplumu için her zamankinden daha fazla çalışmamız, ülkece el birliğiyle üretmemiz gereken bir süreçteyiz.  Bu noktada seçimlerin ardından uygulanacak ekonomi politikaları büyük önem taşıyor. Yeni kurulacak hükümet, ertelenmiş döviz talebi, Türk lirası üzerindeki baskı, geniş bir bütçe açığı, uluslararası rezervlerde düşüş ve yüksek enflasyon gibi sorunlarla karşı karşıya. Bu açıdan, yeni yürütme ve yasama organlarının, ülkemizin ekonomik, demokratik, sosyal ve çevresel açıdan gelişmişlik düzeyini uluslararası standartlarda önde bir konuma yükseltecek adımları hızla hayata geçirmesi önem taşıyor.  Ekonomi gündemine odaklanılmalı, en kısa sürede ihracatçılarımızın beklenti ve ihtiyaçları doğrultusunda yeniden belirlenecek ekonomik politikalarla yatırım ortamının iyileştirilmesi, enflasyon kur makasının daraltılması, enflasyon faiz dengesinin sağlanması ve finansmana erişimin kolaylaştırılması gerekmekte" dedi.

    'EL VERİN EV YAPALIM' KAMPANYASINA DESTEK İSTEDİ
    Sözlerine deprem bölgesine yapılan yardımlar hakkında konuşarak devam eden Başkan Yılmaz, "Üst kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından deprem bölgesinde kalıcı konutlar yapılması amacı ile başlatılan 'El Verin Ev Yapalım' kampanyasına kredi kartı ile sanal pos aracılığıyla katılım sağlanabilecek.  Ziraat Bankası sanal pos ile tahsilat konusunda sadece bu kampanyada kullanılmak üzere 18 ay taksit imkanı sunan Ziraat Bankası Business Kart devreye alınacak. Kampanyaya destek olmak ve 18 ay taksit imkanından faydalanmak isteyen üyelerimize Ziraat Bankası Business Kart çıkartılması konusunda kolaylık sağlanacağı hususunda tarafınıza mail ve SMS yolu ile bilgilendirme yapılmıştı. Bahse konu kartı çıkartarak kartın avantajlarından faydalanmak isteyen üyelerimiz odamız ile irtibata geçebilirler.  Bir başka husus ise, küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) tanımında yapılan değişiklik. 25 Mayıs 2023 tarihli ve 32201 sayılı Resmi Gazete' de Küçük be Orta Büyüklükte İşletmeler Yönetmeliği'nin 'KOBİ'lerin Sınıflandırılması' başlıklı maddesinde yapılan değişiklik ile yıllık net satış hasılatı ve mali bilanço tutarlarında değişikliğe gidildi. Yıllık net satış hasılatı veya mali bilanço tutarı mikro işletmelerde 10 milyon TL, küçük işletmelerde 100 milyon TL, orta işletmelerde ise 500 milyon TL'yi aşmayan işletmeler KOBİ olarak nitelendirilmiştir. Bunun da buradan bilgisini sizlerle paylaşmak isterim" dedi.
    'YAPILANDIRMALARDAN FAYDALANMANIZI TAVSİYE EDİYORUM'
    Üyelere, yasayla getirilen yapılandırmanın sadece oda aidatlarını değil, tüm vergiler, trafik, sosyal güvenlik primleri, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları, adli para cezaları, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, destekleme primi borçlarını kapsadığını hatırlatıp, yararlanmaları tavsiyesinde bulundu.(DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow