hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Manisa'da nefes kesen deprem tatbikatı

    Manisada nefes kesen deprem tatbikatı
    expand

    Manisa'da nefes kesen deprem tatbikatı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Emre SAÇLI / MANİSA (Manisa), (DHA)-MANİSA'da, Afet Tatbikat Yılı kapsamında deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikatta, senaryo gereği deprem sonrası enkaz altında kalanlar, arama ve kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı, depremzedeler için çadırlar kuruldu.

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde, 'Afet Tatbikat Yılı' nedeniyle Afet ve Acil Durum (AFAD) Başkanlığı tarafından hazırlanan deprem senaryosuna uygun olarak deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikata, Manisa İl Afet ve Acil Durum Merkezi koordinesinde Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Manisa İl Jandarma Komutanlığı, Manisa İl Emniyet Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), Manisa İtfaiyesi ve sivil toplum kuruluşları AKUT, ANDA, İHH, MAT'ın katılımıyla oluşturulan toplam 100 kişilik arama ve kurtarma ekibi yer aldı.
    Senaryo kapsamına, depremde 12 vatandaş hayatını kaybederken, 29'u ağır ve 119'u hafif yaralı olmak üzere, toplam 148 vatandaş yaralandı. Aynı zamanda afetten etkilenen 364 vatandaşında ayakta tedavisi yapıldı. Ayrıca, depremin meydana geldiği ilk andan itibaren 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yaklaşık günlük 1200 çağrı geldi ve ilgili birimlere iletildi.
    Öte yandan Afet Barınma Grubu tarafından; depremin ilk anından itibaren afetzedelerin geçici barınmalarının sağlanması için Turgutlu İlçesinde 583 afetzede, Saruhanlı İlçesinde 197 afetzede olmak üzere toplam 780 afetzede kamu sosyal tesislerinde barındırıldı.

    400 ÇADIR KURULDU
    Yunusemre ilçesinde kurulumu yapılan çadır kentte 760 afetzede ve Şehzadeler ilçesinde kurulumu yapılan çadır kentte 641 afetzede olmak üzere toplam 1401 afetzedenin geçici barınma ihtiyacı toplam 400 çadırla karşılandı.
    (DHA)
    FOTOGRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow